A crescut salariul mediu pe judeţ. Vezi de unde provine creşterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşterea provine din indexarea cu 8 la sută a salariilor bugetarilor
Creşterea provine din indexarea cu 8 la sută a salariilor bugetarilor

Salariul mediu brut pe judeţ a ajuns în luna iunie la 1.505 lei, mai mult cu 36 de lei faţă de luna precedentă.

Din buletinul statistic lunar transmis de Direcţia Judeţeană de Statistică, rezultă că acestă creştere este datorată creşterii salariilor din domeniul serviciilor, unde salariul mediu brut a crescut de la 1.371 de lei în luna mai, la 1.443 de lei în iunie. Cum acest domeniu este reprezentat, în cea mai mare parte, de sectorul bugetar, rezultă că majorarea este dată, de fapt, de indexarea cu 8 la sută a salariilor bugetarilor de la 1 iunie, salarii încasate, însă, în luna iulie. În rest, salariile sălăjenilor au scăzut - atât în agricultură (de la 1.408 lei în luna mai, la 1.361 lei în iunie), cât şi în industrie şi construcţii (de la 1.646, la 1.619).

Raportate la nivel naţional, salariile sălăjenilor continuă să fie, pe fiecare domeniu de activitate, mai mici cu aproximativ 30 la sută faţă de media pe ţară.

La nivelul judeţului figurează în acest moment ca şi angajaţi un număr de 42.423 de sălăjeni. Cei mai mulţi - 25.147 - sunt încadraţi în domeniul serviciilor. 16.369 lucrează înindustrie şi în construcţii, iar 907 în agricultură.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite