Violenţa în şcoală, dezbătută de elevi şi deţinuţii de la Penitenciarul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au purtat un dialog cu deţinuţii FOTO:adevarul
Elevii au purtat un dialog cu deţinuţii FOTO:adevarul

Astăzi, mai mulţi elevi ai Liceului teoretic „Emil Racoviţă“ şi deţinuţii de la Penitenciarul din Vaslui au participat la o masă rotundă în care s-a dezbătut fenomenul violenţei în şcoală, fenomen tot mai des întâlnit în ultima perioadă în unităţile de învăţământ din judeţ.

Ideea a pornit de la semnificaţia zilei de 30 ianuarie, zi în care, în fiecare an, Direcţia de Integrare din Administraţia Naţională a Penitenciarelor marchează „Ziua împotriva violenţei în şcoală“.

Astfel, liceenii au avut ocazia de împărtăşi idei şi de a asculta poveştile câtorva deţinuţi legate de violenţa în şcoală, în cadrul unui seminar pe această temă.

De asemenea, aceştia au vizionat şi un film realizat în cadrul studioului cu circuit închis al închisorii, „Expres TV“ în care mai multe persoane private de libertate povestesc din experienţa acumulată după gratii şi dau sfaturi, la rândul lor. 

Întâlnirea a fost un succes, ţinând cont de faptul că elevii au înţeles mesajul deţinuţilor, şi anume acela de a nu sări la bătaie, de a evita anturajele dubioase şi consumul de droguri.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite