Vaslui: Pieţarii care scuipă seminţe, amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul va fi aplicat în Piaţa Agroalimentară „Traian“, care va fi redeschisă peste două săptămâni, şi-i vizează pe comercianţii care fumează, mănâncă seminţe sau au marfă murdară.

Inaugurarea Pieţei Agroalimentare „Traian“ vine şi cu un nou regulament de funcţionare, pe care comercianţii şi producători vor trebui să-l respecte cu sfinţenie.

Neregulile vor fi taxate pe principiul punctelor-amendă aplicate de Poliţia Rutieră. Astfel, cei care nu menţin curăţenia la locul de vânzare riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei şi un punct penalizare.

Cei care adună cinci puncte vor rămâne fără dreptul de-a vinde în piaţă. Vor fi excluşi şi comercianţii sau producătorii prinşi că fumează sau mănâncă seminţe în incintă.

„Noua piaţă asigură toate utilităţile necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţii utilizatorilor. Având în vedere eforturile financiare care au susţinut această investiţie este normal să-i responsabilizăm şi pe cei ce vor fi beneficiarii acestei pieţe“, a spus Vasile Pavăl, primarul Vasluiului.

Impunerea regulamentului a venit şi ca urmare a zecilor de reclamaţii depuse la Primărie de vasluienii nemulţumiţi de atitudinea pieţarilor. „Cei care nu vor avea un comportamennt civilizat faţă de clienţi sau faţă de ceilalţi utilizatori vor fi excluşi. La fel vor păţi şi cei care expun marfă murdară, degradată sau alterată“, a mai spus Pavăl.

Vor să dezbată codul la tarabă

Pieţarii n-au primit foarte bine regulamentul. „Nu putem fi de acord cu noile condiţii. Trebuia să fim consultaţi mai întâi. Să vină primarul să stea la tarabă să vadă cum este. Unde-i sărăcie este şi fudulie“, spune Janeta Dănciug, comerciantă.
Nici Liliana D. nu este de acord cu noul „cod“ de funcţionare. „Din punctul meu de vedere este o aberaţie la adresa comercianţilor. Este bătaie de joc, nici criminalii nu sunt trataţi aşa“, a spus femeia. 

Dacă vânzătorii nu văd cu ochi buni regulile impuse, vasluienii laudă iniţiativa edililor şi consideră că astfel de norme ar trebui în toate magazinele. „Foarte bine le face. Eu nu trebuie  să mă duc în piaţă şi să-i văd cum scuipă seminţe sau fac cerculeţe din fum die ţigară. Trebuie să dea şi ei dovadă de un minim de decenţă şi civilizaţie“, a spus Mirela Grigoriu, funcţionar bancar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite