Tâlharul din magazin. Bârlădean arestat preventiv pentru o sticlă de cognac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Perju (19 ani) a furat de pa rafturile unui magazin din Bârlad o cticlă cu băuturi alcoolice, apoi a lovit vânzătoarea

Evenimentul a avut loc pe 19 februarie şi împotriva tânărului a fost luată măsura arestului preventiv, acesta mai fiind cercetat şi pentru alte fapte cu caracter penal.

În ziua de 19.02.2015, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au fost sesizaţi de reprezentanţii unei societăţi comerciale cu privire la faptul că un tânăr a sustras bunuri din magazin şi a lovit un angajat după ce a fost prins.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale a rezultat faptul că în ziua respectivă, Valentin Perju a luat de pe un raft o sticlă de băuturi alcoolice şi a ascuns-o sub haină. După ce a trecut de casa de marcat, tânărul a fost oprit de un angajat al magazinului, care i-a solicitat să restituie bunul sustras. Ulterior a fost sesizată şi Poliţia municipiului Bârlad cu privire la infracţiunea comisă. La un moment dat, Valentin Perju a devenit violent şi a încercat să fugă. A fost imobilizat de un angajat al magazinului, care însă a fost lovit de tânăr în încercarea de a-şi asigura scăparea.

“Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au reţinut un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt şi loviri sau alte violenţe. În baza probatoriului administrat, P. Valentin a fost reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale şi ulterior prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Pentru această faptă, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, a spsu Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Valentin Perju este cercetat de poliţişti şi în alte două dosare penale pentru fapte comise la începutul anului: o infracţiune de loviri sau alte violenţe, victimă fiind un tânăr în vârstă de 23 ani şi o infracţiune de furt în dauna unei societăţi comerciale din municipiul Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite