SPA-ul public din Bârlad, inaugurat dar interzis publicului. Răsfăţul în jacuzzi al bârlădenilor, pus pe lista de aşteptare
0
Centrul de revitalizare corporală şi Loisir reabilitat de Primăria Bârlad a început activitatea cu stângul. Inaugurarea ce ar fi trebuit să aibă loc pe 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Pensionarilor, a fost doar pentru personalul angajat, nu şi pentru public
Inaugurare fără public a Centrului de reabilitare corporală şi Loisir Bârlad. Accesul eventualilor clienţi nu a fost posibil pe 1 octombrie, data stabilită pentru inaugurare, în lipsa autorizaţiilor sanitare. Abia în ziua deschiderii oficiale a venit echipa de control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui pentru a constata la faţa locului dacă sunt îndeplinite normele sanitare.
Tot pe 1 octombrie au fost prelevate probe din bazinul de înot pentru a verifica în laborator dacă sunt conforme. Autorizaţia va fi eliberată zilele următoare şi administratorii cred că va fi un proiect de succes.
Fosta baie publică, denumită mai nou Centru de revitalizare corporală şi Loisir, a fost renovată şi modernizată cu 4.734.484 lei, bani împrutaţi de la CEC de Direcţia pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DAPPC), aparat aflat în subordinea Primăriei Bârlad.
„Odată obţinut avizul sanitar putem dechide pentru public. Sunt om de afaceri, vin din mediul privat şi am convingerea că în timp va avea adresabilitate. Îl văd ca pe un proiect foarte frumos chiar dacă e situat la polul sărăciei. Dacă am fi avut medic specialist şi contract cu CJAS am fi ieşit pe plus după primele luni. Nu ne aşteptăm la profit din prima dar în timp îşi va dovedi utilitatea. Dacă aş fi avut bani aş fi făcut ceva similar pe cont propriu şi nu acum ci cu mulţi ani în urmă”, a spus, pentru „Adevărul”, Vasile Cibotaru (foto dreapta), administratorul centrului.

Fără contract cu CJAS
SPA-ul public vine în concurenţă directă cu clinicile particulare din oraş care s-au profilat pe recuperare medicală şi kinetoterapie. În mare parte sunt aceleaşi servicii. Diferenţa constă în faptul că este dotat cu aparatură de ultimă generaţie cu comenzi digitale şi au în plus bazinul acoperit pentru înot, sală de dans, saune umede şi uscate, dar şi o sală de gimnastică cu aparate cardio.
"Este imposibil să înceheim contract cu CJAS în acest an pentru că ar fi nevoie de o rectificare bugetară. La anul, sigur vom avea contract cu Casa. Mă interesez cum putem face şi împachetări cu nămol. Dacă reuşim să facem şi proceduri cu nămol va fi la fel ca în staţiunile de tratament", a spus Vasile Ciochină, directorul DAPPC.
Tarife „gold”
Contribuabilii de rând vor putea să facă şedinţe de kinetoterapie de grup la preţ cuprins între 3-8 lei/procedură, o consultaţie de evaluare cu preţul cuprins între 20-24 lei etc.
Un pachet cu două proceduri de recuperare va costa 40 de lei, iar preţul pentru proceduri kineto (27 proceduri specifice: galvanizare, ionizare, curenţi inteferenţiali, curenţi de înaltă şi joasă frecvenţă, ultrasunete etc) variază între 3 şi 8 lei.
Un set complet de recuperări (3-4 proceduri) pentru 10 zile, fără decont de la CJAS Vaslui, l-ar costa pe un pacient 120 de lei.
La ora actuală, Centrul de revitalizare corporală şi Loisir Bârlad are doar opt salariaţi: un administrator, un registrator medical, trei kinetoterapeuţi, doi asistenţi medicali şi o femeie de servici. Oana Balmuzan, medic specialist reumatolog şi recuparare medical a încheiat contract de prestări servicii. Un alt collaborator este Monica Ghneghici – profesor de înot.
Programul cu publicul va fi zilnic în inetrvalul orar 10.00-22.00.
Citeşte şi:
FOTO Cum au transformat romii un cartier nou în ghetou















