SPA-ul public şi tarife "gold" la polul sărăciei. Orăşenii fără apă şi canalizare, aşteptaţi la jacuzzi cu oferte piperate
0
Preţul pe care îl vor plăti pentru orele de relaxare la Centrul de revitalizare corporală şi Loisir Bârlad, cum pompos a fost denumită fosta baie publică, va depăşi cu mult posibilităţile contribuabililor.
În timp ce locuitorii din cele mai mari cartiere de case din Bârlad, respective Podeni şi Munteni, nu au nici măcar canalizare şi oamenii şi-au făcut fose la poarta casei, aleşii urbei s-au îngrijit să creeze un centru de relaxare corporală. Câţi bârlădeni îşi vor permite să facă saună şi masaje rămâne de văzut.
Inaugurarea SPA-ului public construit de Primăria Bârlad cu bani împrumutaţi de la CEC va avea loc la o dată necunoscută deşi a trecut un an de când au fost terminate lucrările. Nu sunt medici angajaţi, nici asitenţi, dar au fost aprobate tarifele pentru răsfăţul în jacuzzi.
Un pachet Gold costă 120 de lei (o zi la piscină, saună umedă şi uscată, acces la camera de relaxare, 30 de minute de presoterapie şi 15 minute masaj facial), iar pachetul Silver, de 80 de lei, include, pe lângă accesul la piscină, saună şi camera de relaxare, un masaj anticelulitic sau de relaxare.
Contribuabilii de rând vor putea să facă şedinţe de kinetoterapie de grup la preţ cuprins între 3-8 lei/procedură, o consultaţie de evaluare cu preţul cuprins între 20-24 lei etc.
Un pachet cu două proceduri de recuperare va costa 40 de lei, iar preţul pentru proceduri kineto (27 proceduri specifice: galvanizare, ionizare, curenţi inteferenţiali, curenţi de înaltă şi joasă frecvenţă, ultrasunete etc) variază între 3 şi 8 lei.
Serviciile medicale nu vor fi decontate de CJAS
Deşi se tot vorbeşte despre încheierea unui contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, nu s-a făcut acest lucru. Prin urmare, bârlădenii vor trebui să plătească integral tratamentul kinetoterapeutic dacă vor alege să se trateze la SPA.
“Nici vorbă să încehiem contract, nici măcar nu a fost depusă documentaţia. Singurele contracte noi încheiate după rectificarea bugetară au fost cu Spitalul Bârlad, pe paraclinic”, a precizat Simona Polak, preşedintele CJAS.
Banii pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii au fost împrumutaţi de la CEC în 2012 pentru o perioadă de 25 de ani. Centrul SPA, denumit oficial „Centrul de revitalizare corporală şi Loisir“, şi un cinematograf 3D, clădiri reabilitate cu 2,5 milioane de euro, sunt gestionate de Administraţia Pieţelor şi Cimitirelor, serviciu din subordinea Primăriei Bârlad.
Citeşte şi: