Sindicaliştii cer demisia şefului mascaţilor din Vaslui. Reacţia uluitoare a şefului IPJ, despre refuzul de a sufla în etilotest:"E dreptului lui să-l facă sau nu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui nu a luat nicio măsură în cazul ofiţerului care a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, după ce a lovit o tânără pe trecerea de pietoni.

 Faptul că ofiţerul care conduce o structură importantă din cadrul IPJ Vaslui - Serviciul de Protecţie şi Intervenţie Rapidă, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi să i se recolteze probe biologice este văzut ca "un drept" de şeful IPJ Vaslui.

"Este dreptul lui să facă testul sau nu. Dacă va fi găsit vinovat, va suporta rigorile legii. Eu nu mă antepronunţ. Deocamdată nu ştim dacă avem accident, pentru că nu avem victimă. Dosarul a fost declinat la Parchet. Până la o soluţie definitivă şi irevocabilă, orice om se bucură de prezumţia de nevinovăţie", a declarat pentru Adevărul, inspectorul şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.

"Pentru o astfel de faptă nu există scuză"

Mult mai vehementă, conducerea  Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex", a catalogat astăzi gestul ofiţerului vasluian, de a refuza să i se recolteze probe biologice, drept incalificabil, iar acesta ar trebui să îşi dea demisia cât mai urgent din Poliţie.

"Astfel de cazuri nu trebuie tolerate şi trebuie să se ia cele mai drastice măsuri, Un astfel de om nu face cinste şi onoare Poliţiei Române, ori noi încercăm de ani de zile să credibilizăm imaginea Poliţiei. Noi, ca poliţişti trebuie să fim un exemplu pentru societate. Acest om conduce o structură, ce exemplu poate da subordonaţilor săi, cu un astfel de comportament. Trebuie să tragem semnal de alarmă, ori de câte ori ne confruntăm cu astfel de cazuri. Acest ofiţer trebuie să iasă cât mai urgent din rândul poliţiştilor, pentru o astfel de faptă nu există scuză. Am toată convingerea că vicepremierul Gabriel Oprea şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne vor lua măsuri în acest caz", a declarat liderul Sed Lex, Florin Vîlnei,

Accidentul în care a fost implicat ofiţerul Grişa Mititelu (50 ani) a avut loc marţea trecută, pe trecerea de pietoni situată în imediata apropiere a sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui. În jurul orelor 14.30, o adolescentă s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii dinspre sediul IPJ spre complexul meşteşugăresc.  Aflat la volanul autoturismului personal, comisarul Grişa Mititelu a lovit adolescenta pe trecerea de pietoni, acroşând-o cu partea lateral dreaptă a maşinii. Poliţiştii rutieri deplasaţi la locul evenimentului rutier i-au cerut şefului  SPIR să sufle în etilotest însă ofiţerul a refuzat. El s-a împotrivit şi să fie dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Vă mai recomandăm:

Poliţiştii vasluieni care au trecut în tabăra infractorilor

Cum se obţine permisul de port-armă în România! Ofiţer al Poliţiei condamnat definitiv pentru trafic de influenţă

Fostul şef de Poliţie, Marinică Zărnescu, a fost trimis în judecată

Poliţiştii care făceau legea infractorilor în Bistriţa. Şeful Poliţiei Rutiere, către un subaltern: „N-are fractură, nu? Ioane, tu eşti băiat deştept şi te orientezi“

Şefii Poliţiei bistriţene vorbeau ca la meteo. Ca să afle dacă agenţii au „aranjat“ măsluirea unui accident îi întrebau: „Cum îi vremea pe acolo?“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite