Primăriţa ilegală de la Tătărăni a devenit primar cu acte-n regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Vaslui a câştigat procesul intentat Consiliului Local Tătărăni, după ce instituţia din urmă aprobase demisia Doinei Antohi cea care a condus illegal Primăria timp de câteva săptămâni.

În urma acestei sentinţe, Doina Antohi şi-a reintrat în drepturi în mod legal şi poate conduce, din nou, Primăria din Tătărăni până la viitoarele alegerei.

„Hotărârea instanţei de judecată este una care, de fapt, vine în sprijinul autoritaţilor locale din Tătărăni. Dacă hotărârea Consiliului Local ar fi rămas validă, atunci ar fi trebuit sa anulăm toate documentele semnate ilegal de Doina Antohi timp de două săptămâni, perioadă în care a fost primar interimar, fără să mai aiba calitatea de ales. Oricum, după ce acea hotărâre de demisie, aprobată în unanimitate în CL, a ajuns la noi, am suspendat producerea efectelor ei până la pronunţarea instanţei, iar pe doamna Antohi am împuternicit-o, printr-un ordin al prefectului, ca primar interimar", a declarat Csaba Levente Szekely, prefectul judetului Vaslui.

Reprezentanţii Prefecturii au demarat o anchetă la Primăria Tătărăni în luna septembrie, după ce presa a relatat modalitatea ilegală în care fotoliul de primar a fost ocupat de un consilier local.

Doina Antohi a preluat atribuțiile de primar, printr-un ordin al prefectului, la sfârșitul lunii iulie, atunci când fostul edil al comunei, Vasile Filip, a decedat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite