Lipsurile alungă medicii din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Marcu a lucrat nouă ani la „Elena Beldiman“
Octavian Marcu a lucrat nouă ani la „Elena Beldiman“

Chirurgul Octavian Marcu şi-a depus demisia pentru că îi lipsesc multe materiale sanitare, fără de care nu poate intra în operaţii

Exodul medicilor din spitalele vasluiene continuă. Unul dintre chirurgii de la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad şi-a dat demisia începând cu data de 1 martie pentru că nu-şi poate face treaba.

„Eu am anunţat printr-o adresă trimisă conducerii spitalului că nu am condiţiile necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, respectiv nu există materiale de sutură, nu există o continuitate cu aprovizionarea cu diverse antibiotice, seruri sau orice material sanitar“, a explicat chirurgul Octavian Marcu.

„Coasem operaţiile doar cu aţă de sutură“

Angajat în urmă cu nouă ani la Spitalul „Elena Beldiman“, medicul afirmă că situaţia din unitatea sanitară „reprezintă un atentat la sănătatea publică“. El spune că lipsurile îi împiedică pe doctori să-şi facă bine treaba.

„De la sfârşitul lunii octombrie 2011 nu am mai avut fire de sutură în blocul operator şi coasem operaţiile doar cu aţă de sutură, care este neconformă. Abia luni ne-a fost repartizată o cutie cu 12 fire de sutură. Dacă avem o operaţie amplă, o consumăm o dată. Ce se întâmplă în spital reprezintă un atentat la sănătatea publică“, a subliniat Marcu. Conducerea spitalului a dezminţit acuzele chirurgului cu privire la lipsa materialelor sanitare, recunoscând totuşi că sunt perioade în care, la fel ca şi la alte spitale din judeţ, sunt unele lipsuri.

Marcu, şef de clinică privată

Mai mult, Viorel Petcu, managerul spitalului din Bârlad, afirmă că scandalul provocat de chirurgul Octavian Marcu este un pretext pentru ca acesta să se retragă şi să se ocupe de clinica privată pe care o deschide la Tutova.

„În urmă cu câteva luni, Octavian Marcu a închiriat o aripă a spitalului Tutova, care a fost închis în martie anul trecut. Probabil vrea să se ocupe mai îndeaproape de afacerea proprie“, a spus Viorel Petcu.

Chirurgul a închiriat la preţul de un leu pe metrul pătrat un pavilion de la fostul spital din Tutova.

Potrivit afirmaţiilor medicului, în scurt timp acolo va funcţiona o clinică chirurgicală privată, care va deservi în special partea de sud a judeţului.

DSP deschide anchetă

„În urma a ceea ce a apărut în presa scrisă, vom constitui o echipă de control. Vom face investigații pentru a lămuri lucruruile, asta în limita competențelor pe care le avem”, ne-a spus Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

_______________

Zeci de medici au plecat din cauza diminuărilor salariale

Austeritatea din sistemul sanitar a determinat tot mai multi medici şi asistente să plece peste hotare. Potrivit lui Mircea Zavate, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în ultimul an peste 40 de medici din judeţ au plecat peste hotare. „Avem peste 40 de doctori care au plecat. Sunt secţii cum ar fi cea de Gastroenterologie unde nu avem niciun specialist. Şi asistenta şefă de la mine, de la Chirurgie, a plecat pentru că nu mai putea să-şi plătească datoriile“, a spus Zavate.

Continuă exodul medicilor şi asistenţilor medicali gălăţeni

Exodul medicilor: pleacă-ai noştri, vin basarabenii

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite