FOTO Violenţa asupra copiilor, între lege şi realitate: un părinte din cinci crede că bătaia e ruptă din Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amprenta mâinii care nu loveşte FOTO Adevărul
Amprenta mâinii care nu loveşte FOTO Adevărul

Ziua împotriva violenţei asupra copilului a fost marcată inedit, la Bârlad. Specialiştii de la Protecţia Copilului au tras semnale de alarmă asupra asupra acestui fenomen într-un mod simplu şi elocvent.

Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copilul Abuzat, Neglijat şi Exploatat (CPRU- CANE) Bârlad a organizat astăzi, 5 iunie, o serie de activităţi de informare şi sensibilizare a copiilor expuşi în situaţii de violenţă. Peste 100 de copii de la diferite instituţii de învăţământ din Bârlad şi din localităţi limitrofe au luat parte la activitatea cu tema: „Violenţa asupra copiilor, între lege şi realitate”. Aceasta a avut loc  în Grădina Publică şi s-a derulat pe parcursul mai multor ore.

Specialişti din cadrul CPREU-CANE,  reprezentanţi ai autorităţilor locale şi copiii şi-au pus amprenta pe un panou uriaş, lung de 10 metri. Gestul simbolic a fost ca o promisiune că mâna lor poate să facă ceva pentru a împiedica violenţa asupra copiilor, că mâna lor nu va lovi niciodată, ci doar va fi întinsă pentru a ajuta şi proteja copiii. Prichindeii au fost implicaţi şi într-un concurs în cadrul căruia trebuiau să identifice pe panou mesajele care fac referire la violenţă. Timp de o săptămână, acest panou plin de mesaje şi amprente, va rămâne expus în parc pentru a atrage atenţia tuturor trecătorilor.

violenta copii

„Toţi suntem uniţi pentru acelaşi scop, ne bucurăm să împărtăşim aceeaşi dorinţă. Copiii şi specialiştii implicaţi în bunăstarea copilului şi-au pus amprenta pe Mâna care ajută, Mâna care nu loveşte şi Mâna care protejează”, a declarat, pentru „Adevărul”, Ionuţ Brătianu (foto), psihholog în cadrul CPRU-CANE Bârlad.

Activitatea a marcat Ziua de luptă împotriva violenţei auspra copilului, dar şi împlinirea a 10 ani de la intrarea în vigoare a Legii nr. 272, cunoscută drept Legea Copilului, prin care se interzice folosirea oricărei forme de violenţă aspura micuţilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite