FOTO Un muncitor şi-a pierdut viaţa, după ce a fost înghiţit de un mal de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 35 de ani din judeţul Vaslui, angajat să sape şanţuri pentru canalizarea comunei Puşcaşi, a fost îngropat până la gât în pământ, după ce unul dintre maluri a cedat. Intervenţia de salvare a fost una foarte dificilă. Pompierii şi medicii de la SMURD au reuşit să-l scoată pe muncitor după jumătate de oră, insă, în ciuda manevrelor de resuscitare, tânărul nu a supravieţuit.

Medicii au încercat mai bine de o oră să readucă muncitorul la viaţă, însă fără rezultat. La aflarea veştii, soţia a leşinat, fiind transportată cu o ambulanţă la spital. La locul accidentului au sosit mai mulţi criminalişti şi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, care trebuie să stabilească exact ce s-a întamplat.
Echipa angajată de o firmă din Galaţi să sape şanţuri pentru canalizare s-a apucat de lucru în zori. La prânz, în timp ce unul dintre barbati se afla la aproape 2 metri adancime, unul dintre maluri s-a surpat, iar pământul l-a acoperit pe muncitor până la gât. Colegii au sărit imediat să îl ajute şi au sunat disperaţi la 112. La sosirea echipajelor medicale, tânărul era inconştient, fiind conectat la aparate pe tot parcursul operaţiunii de salvare. Pompierii au reuşit să îl scoată la suprafaţă după mai bine de jumatate de oră şi după câteva încercări nereuşite.
Poliţiştii şi inspectorii de muncă vor stabili dacă lucrarea pentru amenajarea canalizării era efectuată corect şi dacă au fost respectate normele privind protecţia muncii. În mod cert, însă malurile nu erau stabilizate în vreun fel, pentru a fi preîntâmpinate eventualele prăbuşiri.


„S-a intervenit contra cronometru cu două autospeciale, cu salavatori, cu ambulanţa SMURD mobilă. Operaţiunea a fost dificilă din cauza solului foarte greu. Cred că din cauza presiunii pământului au fost afectate organele interne.”, a precizat colonelul Neculai Olaru, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui

Citeşte şi: 

Accident de muncă la una din bazele de recepţie ale lui Adrian Porumboiu. Un muncitor a căzut de la 7 metri înălţime

Accident de muncă sau neatenţie? Vasluian strivit de roţile unei combine

Grav accident de muncă! Un autopsier de la Morga din Vaslui, infectat cu hepatită

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite