FOTO Pădurea-centenar care uneşte România cu Basarabia. Câte 1.918 stejari plantaţi de voluntarii români de pe ambele maluri ale Prutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apelor şi Pădurilor din România, Ioan Deneş, a fost prezent marţi, 17 aprilie, la Vaslui, unde a participat la o acţiune de împădurire, organizată de autorităţile vasluiene pentru a marca Centenarul Marii Uniri. La eveniment a participat şi o delegaţie din Republica Moldova.

Peste 300 de voluntari au fost prezenţi pe dealurile Dobrinei, în apropiere de Huşi, pentru a planta ”pădurea-centenar”, care va uni simbolic Basarabia de România. Câte 1.918 (anul Marii Uniri n.r.) stejari vor fi plantaţi pe cele două maluri ale Prutului. 

”Aceasta activitate de plantare a celor 1.918 puieţi de stejar în partea românească a Prutului şi alţi 1.918 puieţi în partea de Basarabia a Prutului este un minim respect şi un minim semnal pe care noi vrem să îl dăm pentru sacrificiul enorm pe care l-au făcut străbunicii noştri, care au crezut într-un ideal. Idealul ca toţi vorbitorii de limbă română să facă parte din acelaşi stat, numit România”, a declarat ministrul Deneş.         

La eveniment au participat voluntari din şcoli şi institutii publice, ministrul Apelor şi Pădurilor din România, Ioan Denes, precum şi o delegaţie din Republica Moldova condusă de Nicolae Munteanu, vice-director al Agenţiei „Moldsilva”, sub coordonarea Direcţiei Silvice Vaslui. Cu toţii au plantat puieţii de stejar, în semn de omagiu pentru urmaşii care au militat pentru statul unitar românesc.            

”Este un lucru extraordinar ce se întâmplă aici. E păcat că astfel de evenimente nu se organizează mai des, dar cu promisiunea către dumneavoastră că vom reorganiza asemenea acţiuni, salut iniţiativa de astăzi, care a fost organizată de către Direcţia Silvică Vaslui. Este excepţional, având în vederea situaţia pădurilor din judeţ şi România. Sunt foarte mulţi voluntari, toată lumea îşi doreşte asemenea activităţi”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica, prezent la eveniment alături de subprefectul Mircea Gologan şi şefii Consiliului Judeţean. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite