FOTO “Ne-nţeles rămâne gândul...” O altfel de aniversare a zilelor Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii, profesori si parinti la momentul Eminescu FOTO Eliza Arteni
Copii, profesori si parinti la momentul Eminescu FOTO Eliza Arteni

Elevi ai Cercului de teatru de la Clubul copiilor au susţinut un mini-recital din lirica eminesciană, eveniment ce a avut loc astăzi, 18 ianuarie, ca o continuare a şirului de manifestări din oraş dedicate poetului nepereche la împlinirea a 165 de ani de la naştere

Opt din cei 40 de copii înscrişi la Cercul de teatru de la Clubul Elevilor “Spiru Haret” Bârlad au susţinut recitalul Eminescu, moment artistic realizat sub coordonarea prof. Eliza Artene. Invitatul special al evenimentului a fost poetul şi profesorul Petruş Andrei. Organizatorii au gândit să marcheze împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui Eminescu într-un mod original, recital susţinut sub mottoul “Ne-nţeles rămâne gândul...”

Am vorbit despre viaţa lui Eminescu, despre temele sale şi opere sa, despre Veronica Micle şi exegeţii care nu vor reuşi niciodată să îi înţeleaga opera pe deplin. Am refăcut parcursul vieţii sale pe baza propriilor versuri. De la naştere la moarte, prin marile pasiuni: introspecţie, natură, Veronica”, a precizat, pentru “Adevărul”, prof. Eliza Artene, coordonatorul cercului de teatru din cadrul Clublului Elevilor “Spiru Haret” Bârlad.

Poetul Petruş Andrei a vorbit despre iubirea dintre Eminescu şi Veronica, a dat citire unor poezii din creaţia eminesciană şi unor scrisori dintre cei doi, a vorbit tuturor despre Eminescu si viata sa.
La eveniment au luat parte părinţi, copii, priteni ai Cercului de teatru.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite