FOTO 21 copii de la o şcoală din Vaslui, intoxicaţi cu salam şi kaizer la petrecerea de 1 iunie: "S-a creat panică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele i-au transportat pe copii la spital
Ambulanţele i-au transportat pe copii la spital

Petrecerea de 1 iunie a fost organizată de învăţătoarea elevilor şi, iniţial, şapte din cei 27 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani au ajus la spitalul din Bârlad cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat diferite alimente. Alţi copii sunt în drum spre spital

UPDATE 20.30 Numărul copiilor cu toxiinfecţie alimentară care au necesitat spitalizare a crescut la 21. De la SAJ Vaslui a fost alocată Ambulanţa de victime multiple. Din cauza lipsei de capacitate de primire şi internare de la spitalul din Bârlad o parte din ei vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean Vaslui (8-10 copii).

Ştire iniţială:

Petrecerea a avut loc în incinta şcolii din satul vasluian Rotari, comuna Puieşti. Cei 27 de copii care învaţă în clase simultane au participat la petrecerea organizată de învăţătoarea lor.

Au fost serviţi cu platouri cu gustări (kaizer, salam, cârnaţi) şi pulpe de pui la grătar. Nu au lipsit dulciurile şi sucul.

Primele simptome de boală au fost semnalate în aceeaşi seară. Aproape toţi copiii au făcut diaree. Pe 2 mai, când s-au prezentat la şcoală, s-a agravat starea mai multor elevi. Aceştia acuzau greţuri, febră, vărsături.

Inclusiv învăţătoarea copiilor a făcut toxiinfecţie alimentară dar a refuzat să se prezinte la spital.

Părinţii micuţilor au început să se alarmeze când au constat că ceaiurile şi tratamentul dat la domiciliu nu dă rezultate. Primele ambulanţe au sosit în sat în jurul orei 16. În total au fost aduşi în secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad un număr de şapte copii cu vârsta cuprinsă între şase şi 11 ani (cinci fetiţe şi un băieţel). Alţi 10 urmează să fie aduşi la spital, momentan fiind în grija medicului de la Centrul de permanenţă din comună.

"S-a instalat panica în rândul părinţilor. Au plecat la spital copiii care erau în stare mai gravă. Dar după ce au venit ambulanţele au început să se plângă mai mulţi de stări de rău. Suntem pregătiţi să intervenim. E regretabil că se încheie aşa o petrecere organizată anume pentru a-i bucura", a spus primarul Costel Moraru.

"Au fost făcute primele evaluări, copiii prezentând forme de gravitate medie de toxiinfecţie alimentară. Cei şapte copii rămân internaţi în spital şi suntem pregătiţi să preluăm şi alţi copii dacă este cazul. A venit şi o echipă din cadrul DSP, aceştia urmând să facă anchetă la faţa locului", a spus dr. Gabriela Daniş, directorul medical al spitalului bârlădean.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite