FOTO 165 de ani de la naşterea poetului nepereche. Cum fost marcată ziua lui Mihai Eminescu la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul Mihai Eminescu amplasat în faţa şcoalii din Vaslui care îi poartă numele
Bustul Mihai Eminescu amplasat în faţa şcoalii din Vaslui care îi poartă numele

Şcoala "Mihai Eminescu", Bibiloteca Judeţeană "Nicolae Milescu Spătarul", Parcul Copou au găzduit astăzi evenimentele organizate la Vaslui, la împlinirea a 165 de ani de la naşterea poetului nepereche.

Startul manifestărilor a fost dat de şcoala care îi poartă numele. Elevii şi dascălii acestei şcoli şi-au omagiat patronul spiritual prin cântec şi poezie. La eveniment au fost prezente şi oficialităţile locale, care la finalul manifestărilor au depus flori la bustul Mihai Eminescu, amplasat în faţa unităţii de învăţământ.

“Eminescu ne surprinde de fiecare dată prin elevii noştri, de care suntem mândri. El rămâne veşnic în amintirea noastră, fiind un exemplu pentru cei care slujesc şcoala. Lirica eminesciană este atât de dulce şi te face să te simţi cu adevărat român”, a spus Pavelina Tăune, directorul Şcolii “Mihai Eminescu”.

Şi Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” a ţinut să-l omagieze pe poetul naţional, organizând în parteneriat cu Grădiniţa nr.15 şi Şcoala “Constantin Parfene” un scurt moment artistic. În afară de acţiunea de la bibliotecă, copiii de la cele două unităţi şcolare au desenat şi au recitat din lirica eminesciană, micuţii văzându-l pe poet drept un bun naţional.
În faţa Muzeului, profesorul Dan Ravaru şi muzeograful Laurenţiu Chiriac au susţinut o şezătoare ad-hoc închinată lui Mihai Eminescu. Dan Ravaru a ţinut să puncteze faptul că poetul nu este îndeajuns de apreciat, chiar dacă 15 ianuarie a devenit Ziua culturii naţionale.
“Ar trebui să dăm mai multă atenţie lui Eminescu, aşa cum portughezii îl adoră pe Camoes, poet de care se leagă şi Ziua Naţională a acestei ţări. E bine că pentru Eminescu s-a decretat ca 15 ianuarie să fie Ziua culturii naţionale, însă pentru poetul nostru ar trebui făcut mult mai multe”, a subliniat profesorul Ravaru.
Momentul a mai cuprins evocări ale unor scriitori locali, dar şi interpretarea unor versuri din lirica eminesciană, graţie solistei de muzică folck, Elena Barbu. 
Manifestările au continuat în Parcul Copou, unde oficalităţile au depus coroane la statului lui Mihai Eminescu, aplasată pe Aleea Scriitorilor.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite