Video Accident cu 32 de persoane la Vaslui. Un tren a lovit un tractor care trecea calea ferată

0
0
Publicat:

Un accident feroviar a avut loc vineri în localitatea Băcești între un tren și un tractor. În ambele vehicule se aflau 32 de persoane, niciuna nefiind rănită.

„Pompierii negreșteni intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare), pentru asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident feroviar la o trecere de nivel cu calea ferată, în localitatea Băcești, comuna Băcești. În accident au fost implicate un tren (trenul nr. 11.448 care circula pe direcția Buhăiești - Roman) și un utilaj agricol care tracta o remorcă cu o singură axă, în cele două mijloace aflându-se 32 de persoane, între care 30 erau pasageri.”, transmit autoritățile.

Conform pompierilor, pasagerii aflați în tren și conductorul nu au fost rănite. Conducătorul tractorului, care a rămas blocat în vehicul, a fost evacuat la momentul sosirii echipajelor. Acesta, în vârstă de 56 de ani, s-a constatat că nu are nevoie de îngrijiri, și a refuzat transportul la spital.

„La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un tractor (răsturnat pe partea dreaptă) și un tren, vehiculele fiind avariate. Pasagerii aflați în tren și conductorul trenului nu au fost răniți.

În tractorul răsturnat pe calea ferată a rămas blocat conducătorul autovehiculului, până la sosirea echipajelor de intervenție, acesta fiind evacuat de alți trei participanți la trafic (șeful de tren și încă doi conducători auto). Conducătorul vehiculului agricol a fost evaluat, bărbatul în vârstă de 56 de ani neavând nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, acesta a refuzat transportul la spital, pentru a fi investigat suplimentar.”, mai transmit pompierii.

Locomotiva cât și tractorul sunt avariate, iar din utilajul agricol se scurg combustibile. Traficul din zonă se defășoară pe o singură bandă. Tractorul a fost mutat de pe calea gerată cu un excavator, iar trenul va fi tractat pe o linie de siguranță. Pasagerii rămași în drum acum, vor fi transportați către alt tren.

Cauza și circumstanțele producerii acestui accident sunt investigate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite