VIDEO Explozia care putea provoca o catastrofă de proporţii la Porţile de Fier. Ministrul Economiei: „Aştept încă dosarul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la incendiul din 2018 FOTO Arhivă
Imagine de la incendiul din 2018 FOTO Arhivă

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Drobeta Turnu Severin că dosarul transformatorului care a luat foc în vara anului 2018 la hidrocentrala Porţile de Fier I va fi analizat cu maximă atenţie şi se vor găsi cauzele ce au fost la un pas de a provoca o catastrofă de proporţii.

”Am cerut directorului de la Hidroelectrica, încă din prima săptămână de când am ajuns la minister, să-mi spună despre acest lucru. Aştept în continuare acel dosar. Vorbim de acel transformator electric care a luat foc”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În data de 12 iulie 2018, a izbucnit un incendiu la un transformator electric de la hidrocentrala Porţile de Fier I.

La ajungerea echipajelor de la ISU Mehedinţi, la locul producerii evenimentului, incendiul se manifesta cu flacără violentă şi degajare foarte mare de fum la un transformator de mare capacitate, situat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porţile de Fier I.

Au ars circa 6 tone de ulei din partea de evacuare a transformatorului, barele capsulate de 15/75 kV din zona părţii de evacuare a transformatorului (oale de înaltă tensiune).

„S-au deteriorat instalaţia fixă de stins incendiu, un întrerupător de 15/75kV, un cablu de 220kV cap terminal, bare capsulate de 15/75 k aflate deasupra oalelor de înaltă tensiune. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de defectare pe timpul exploatării”, preciza la acea dată Biroul de Presă al ISU Drobeta.

La începutul lunii noiembrie 2019, peste 200 de angajaţi de la barajul Porţile de Fier au intrat în grevă japoneză. Protestatarii au încercat în felul acesta să tragă un semnal de alarmă asupra stării precare a instalaţiilor hidroenergetice şi a modului cum sunt trataţi salariaţii.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite