Turnu Severin: Samsarii de maşini câştigă dublu în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii au adus maşini multe pentru că speră să spargă piaţa în decembrie.
Comercianţii au adus maşini multe pentru că speră să spargă piaţa în decembrie.

De Ziua Naţională, târgul de maşini de la Piaţa Meva a fost plin de severineni, în căutare de maşini second hand.

În plină criză financiară, vânzările de autoturisme la mâna a doua sunt în creştere. „După multe luni în care abia am vândut o maşină sau două, a venit timpul să ne meargă şi nouă bine. Vânzările aproape că s-au dublat, dar cel mai important lucru este interesul oamenilor. Sunt foarte mulţi cei care cer informaţii despre maşini prin telefon şi sunt şi mai mulţi cei care vin şi verifică, se uită, se interesează, lucruri care nu s-au mai întâmplat anul acesta şi care ne dau speranţe că va fi o lună profitabilă“, ne spune Virgil Stăncuţă, proprietarul a nu mai puţin de şase maşini pe care le-a scos la vânzare.

O dovadă în plus a faptului că fenomenul este în creştere o reprezintă parcurile auto de la Piaţa Meva sau Traian, extrem de populate în această perioadă. Spre exemplu, la Piaţa Meva, cele câteva zeci de maşini expuse sunt vizionate zilnic de sute de potenţiali clienţi. „Am venit deocamdată să testez piaţa. Sincer, aş vrea să îmi fac un cadou de Crăciun şi să îmi cumpăr o maşină, dar banii sunt destul de puţini şi trebuie să mă orientez la ceva ieftin şi bun“, ne spune Marian Văcaşu, un inginer venit la cumpărături.

Oferte de nerefuzat pentru cei interesaţi

Proprietarii care îşi expun maşinile în parcurile auto au oferte care de care mai tentante. Oamenii sunt dispuşi oricând la negocieri, iar unii chiar oferă potenţialilor clienţi câte un test-drive gratuit. Astfel, doritorii pot testa maşina pe care au pus ochii, fără să fie obligaţi apoi să o cumpere.

„Vreau să conving clientul de calitatea maşinii şi cel mai bine îţi dai seama de ce poate, conducând-o. Omul îmi lasă buletinul şi permisul şi eu îi dau maşina să o ruleze 5-10 minute prin oraş. Aşa am mai multe şanse să o vând, iar până acum, această metodă mi-a mers foarte bine“, ne spune Ionel Cuţui, comerciant de maşini second hand. Potrivit proprietarilor care îşi aduc maşinile în parcurile auto, cele mai căutate modele sunt cele nemţeşti, fabricate între anii 2001 şi 2004.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite