Peste 30.000 de fermieri din Mehedinţi aşteptaţi să-şi ridice subvenţia pe suprafaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii pot să-şi ridice subvenţia începând cu a doua jumătate a lunii octombrie
Fermierii pot să-şi ridice subvenţia începând cu a doua jumătate a lunii octombrie

Începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, fermierii vor primi avansul pentru plăţile pe suprafaţă aferente anului 2014, în valoare totală de 692 de milioane de euro, respectiv 79 de euro pe hectar, urmând ca restul banilor să fie plătiţi, la fel ca şi anul trecut, în prima parte a anului 2015.

Subvenţia totală în acest an este de 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.

Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2014 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. La nivelul centrului judeţean au  solicitat sprijin  un număr de 31 697  de fermieri pentru o suprafaţă totală de 184.788 hectare.
               

S-au încheiat controalele la faţa  locului efectuate de inspectorii A.P.I.A, în sectorul zootehnic pentru fermierii care au solicitat subvenţii pentru speciile ovine şi caprine, urmând ca până la 21 decembrie să fie finalizate şi controalele   la faţa locului pentru exploataţille pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru producătorii de lapte şi de carne de vită, în anul 2014.

În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibilă , fermierul fiind exclus de la plată, spune directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  Mehedinţi , Loredana Mihaela Gherasimescu. 

Conform HG 298/2014, vor fi disponibili în acest an la nivel naţional 22.447 milioane euro (maxim 250 euro/cap) pentru vaci de lapte, 1,5 milioane euro (maxim 187,5 euro/cap) pentru bivoliţe de lapte, 6,5 milioane euro (300 euro/cap) pentru taurine de carne si 9,377 milioane euro (6,5 euro/cap) pentru femele ovine/caprine.

Citeşte şi:

Apicultorii brăileni cer sprijin financiar din partea statului

Funcţionarii de la APIA ridicaţi de DNA pentru jonglerii necurate cu fonduri europene cercetaţi în libertate

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite