Oamenii legii cu ochii pe mehedinţenii aflaţi în izolare la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţiei Locale au participat la mai multe acţiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în judeţul Mehedinţi.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politiei Judeţean Mehedinţi au continuat acţiunile în sistem integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul starii de alertă. În acest context, poliţiştii au participat la peste 550 misiuni specifice şi au verificat aproximativ 800 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. De asemenea, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 15.000 lei.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 4 centre de carantină, iar 34 de patrule mixte poliţişti-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligaţia persoanelor aflate în autoizolare sau carantinate, de a nu părăsi locaţia în care sunt plasate. La misiuni au participat şi 5 patrule mixite poliţist/poliţist de frontieră.

Pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedinţeni au efectuat şapte misiuni pentru decontaminarea unor ambulanţe SMURD şi SAJ.

Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 115 locaţii, unde se află 214   persoane în izolare voluntară la domiciliu. Poliţiştii locali au sigurat măsuri de protecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la un centru de carantină.

De asemenea, au organizat 20 acţiuni de informare a cetăţenilor  cu privire la noile reguli, în  contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliţie locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică şi 2 echipaje de rutieră.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite