Final fericit în cazul unui tânăr cu probleme psihice dat dispărut de familie la Rudina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia comunei Bala a fost pusă în alertă de o familie din satul Rudina, disperată că fiul, în vârstă de 18 ani, dispăruse de acasă. De joi seară până vineri la orele prânzului, localnicii împreună cu poliţiştii l-au căutat pe tânăr pe toate dealurile din împrejurimi.

Nu era prima dată când Titu Duralia, de 18 ani, din satul mehedinţean Rudina, pleca de acasă. Tânărul, cu afecţiuni psihice, obişnuieşte să se ducă pe un deal învecinat ca să adune beţe, dar nu lipsea niciodată foarte multă vreme de acasă.

Soţii Duralia au constatat că fiul lor dispăruse de acasă joi, în jurul orelor 15,00. Polina Duralia, prinsă cu treburile casei fiindcă în acea zi tăiaseră porcul, a văzut târziu că Titu nu se află în casă. A crezut pentru moment că este plecat la soacra sa, acolo unde obişnuieşte de regulă să se ducă, numai că după câteva ore bune, a intrat în panică. L-au căutat cu toţii prin împrejurimi şi în cele din urmă, la orele serii, îngrijoraţi, au anunţat şi poliţia.

„Copilul pleca mereu, se ducea la soacră-mea peste drum, am tăiat porcul în grădină acolo, ne-a ajutat, a mâncat cu noi la masă şi când m-am dus să spăl maţele a plecat la soacră-mea până în deal. Are un toporaş micuţ, s-a dus cu toporaşul să ia o boată, el dacă e bolnav cu capul trebuie să-şi facă o ocupaţie, cu bâte, cu ceva. Şi n-a mai venit, el cunoaşte zona, dar nu ştiu ce s-a întâmplat. L-am căutat până la 2 azi-noapte şi pe urmă azi-dmineaţă. Are 18 ani, nu mai pot să-l ţin legat de mine, trebuie să devină şi el independent”, ne-a spus vineri mama tânărului, Polina Duralia.

Localnicii şi rudele s-au mobilizat imediat şi cu toţii au plecat în căutarea tânărului, mai ales că îi cunosc situaţia delicată de sănătate.

„Zice că la ora 3 jumătate a plecat la bunică-sa din deal şi l-ar fi văzut un băiat că ar fi plecat cu toporul în deal, că i-a zis că se duce la mămai-sa în deal. El se ducea în apropiere. Dar se întorcea, e copil de 18 ani, dar nu e sănătos la creier.  Mama lui a tăiat porcul şi s-a dat la treabă acolo, a zis că e copilul prin casă, nu s-a gândit că fuga a plecat copilul. Îl căutai şi eu, am întors îndărăt prin nişte tufe pe acolo, nici nu poţi să mergi. Îl caută oamenii de când a dispărut”, a spus Constanţa Plăveţ, o mătuşă.

Din fericire, tânărul a fost găsit vineri în jurul orelor 13,00, ascuns într-un tufiş în apropierea casei.

„În cursul zilei de joi, în jurul orelor 22,14, Postul de Poliţie Bala a fost anunţat, prin serviciul unic 112, de către familia unui tânăr de 18 ani, din localitate, cu privire la faptul că acesta a dispărut de la domiciliu, în jurul orei 15,00, el fiind înregistrat în evidenţele medicale cu afecţiuni psihice. Poliţiştii au început căutările imediat, el fiind depistat în cursul zilei de astăzi, în jurul orei 13,00, undeva ascuns lângă casa de domiciliu. Nu prezintă niciun fel de violenţă, era liniştit, nici măcar speriat”, a precizat Roxana Teodorescu de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite