Două soţii de pesedişti au primit funcţii în conducerea Spitalului de Urgenţe din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sănătate marca PSD la cel mai mare spital din judeţul Mehedinţi. Două soţii de pesedişti au primit marţi pe tavă două posturi călduţe la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin.

În timp ce postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate medicală din judeţul Mehedinţi, este ocupat cu titlu interimar de un de zile, iar concursurile se tot amână fără un motiv anume, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi (şi preşedinte al PSD Mehedinţi) s-a grăbit să schimbe directorul medical şi directorul de îngrijiri medicale.

Astăzi, directorul medical al spitalului din Turnu Severin, Lidia Popescu a fost înlocuită din funcţie de medicul Delia Mazilu, iar Eli Bololoi, directorul de îngrijiri medicale cu Niculina Costaiche.

Contractul de management încheiat pe o perioadă de 3 ani în cazul Lidiei Popescu şi Eli Bololoi a expirat în data de 14 mai, însă potrivit legii acestea puteau rămâne în continuare pe funcţii până la organizarea concursului.

Ce le recomandă pe cele două doamne?

Medicul de familie Delia Mazilu este soţia lui Liviu Mazilu, membru al PSD Mehedinţi, fostul preşedinte al PNL Mehedinţi exclus în urmă cu doi ani din rândurile liberalilor pentru „repetate încălcări ale statutului”.De la acea dată, Mazilu a fost trup şi suflet alături de PSD Mehedinţi, fiind unul din apropiaţii baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu. Numele doctoriţei Mazilu a fost vehiculat de mai multă vreme ca fiind cel care va ocupa postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin.

Noul director de îngrijiri medicale, Niculina Costaiche, care o înlocuieşte în funcţie pe Eli Bololoi, un profesionist desăvârşit, este nimeni alta decât soţia primarului PSD de la Vânjuleţ, Nistor Costaiche. Este unul din primarii cu state vechi în PSD Mehedinţi şi care a reuşit să transforme comuna în „destinaţie turistică”. La referendumul din 2012, localitatea Vânjuleţ s-a clasat pe primul loc la prezenţă, cu 1385 de votanţi înscrişi pe liste, însă la urne au venit 1919 persoane, prezenţa fiind de 138%. Primarul Costaiche Nistor (PSD) a avut şi o explicaţie la acea dată : în comună a fost o nuntă mare, în plus există un penitenciar şi o casă de bătrâni.

Marile probleme ale spitalului judeţean rămân în continuare de actualitate, adică datoriile colosale şi condiţiile mizere din multe saloane.  În plus, spitalul trebuie să dea socoteală în instanţă pentru două cazuri de malpraxis, reclamanţii  solicitând daune materiale în valoare de 2 milioane de euro.

Citeşte şi:

Medicii din Mehedinţi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis depolitizarea conducerii spitalelor

Spitalul Judeţean ar putea plăti 2 milioane de euro pentru malpraxis. Un tânăr a rămas fără un picior, o femeie a murit în urma unui chiuretaj

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite