Cod portocaliu de precipitaţii abundente, vânt şi descărcări electrice în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de duminică, ora 18.00, şi până mâine dimineaţă, la ora 06.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa avertizării meteorologice Cod portocaliu, care vizează instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor   - 40 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Începând cu ora 17.00, la sediul ISU Mehedinti se va activa Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, din care fac parte reprezentanţi ISU şi ai celorlalte structuri MAI, dar şi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Informaţii despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunţate prin numărul unic de urgenţă 112. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, spun reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite