Cât de bogaţi sunt cei care vor să devină edil la Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii PMP şi PSD sunt de departe cei mai înstăriţi dintre cei care au anunţat că se vor lupta ca să câştige fotoliul de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Partidul lui Traian Băsescu merge la Primăria Drobeta Turnu Severin cu Gabriela Dobrotă (56 de ani), manager de profesie, omul care a pus pe roate fabrica de anvelope gigant din oraş.

Gabriela Dobrotă a condus şi coordonat activitatea unor coloşi ai industriei grele din România, printre care „Laminorul” Focşani, „Sometra” Copşa Mică sau „Cuprom” Bucureşti, iar acum este unul din puţinii manageri de criză din România. A absolvit Facultatea de Prelucrări Metalurgice din Galaţi la începutul anilor ’80 şi se pare că acest domeniu profesional i s-a potrivit ca o mănuşă.

A reuşit într-un domeniu în care cei mai mulţi dintre angajaţi sunt bărbaţi. “Eu am un simţ tehnic foarte bun, am inima deschisă şi sunt curajoasă. Sunt foarte puţini oameni în branşa asta, de aceea nu am avut mai puţin de două proiecte o dată. Cred că suntem vreo şase astfel de manageri”, spune Gabriela Dobrotă.

Nu ascunde faptul că profesia sa este una bănoasă, iar averea acumulată este una pe măsură. 

„Din punct de vedere financiar merită managementul de criză petru că în general nu eşti plătit la fel de prost ca unul care se ţine de scaun. Munca este foarte grea, am avut opt luni în care eu nu am văzut lumina oraşului când am pus în funcţiune utilajele la o fabrică. O zi de muncă pentru mine înseamnă niciodată mai puţin de 14 ore”, spune candidatul PMP la Primăria Drobeta Turnu Severin.

Dobrotă deţine 6 hectare de teren la Giurgiu, 8 hectare la Braşov, 6000 mp intravilan la Râşnov, o casă la Bucureşti, una la Braşov şi o casă în coproprietate la Drobeta Turnu Severin.

Are bani în conturi, circa 350.000 de euro şi este asociată în două firme de consultanţă şi producţie, care activează pe piaţa din România din 2002. Împreună cu un medic veterinar este proprietara unei ferme agricole la Râşnov. Gabriela Dobrotă nu este căsătorită şi nu are copii. Conduce un Mercedes ML,  achiziţionat pe firmă.

marius screciu FOTO Corina Macavei

FOTO Marius Screciu (PSD)

Şi candidatul PSD la Primăria Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu (47 de ani), provine tot din mediul de afaceri, unde activează din anul 1999. A fost acţionarul principal al Centrului Comercial Decebal din Turnu Severin, dar în urmă cu 15 ani, când a intrat în politică, a cedat acţiunile. Soţia sa, Genţiana Screciu, este administratorul firmei ANA-ITNEG, sala de sport din incinta magazinului Decebal. La această firmă, Marius Screciu, actualmente consilier PSD, este manager.  În declaraţia de avere postată pe site-ul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu spune că deţine din anul 1997 un apartament în Slatina şi o casă în municipiul Drobeta Turnu Severin amplasată pe un teren de 1400 mp. Marius Screciu conduce o maşină de teren Audi Q7, cumpărată pe firmă.

image

Daniel Cîrjan (PNL)

Candidatul liberalilor pentru Primăria Drobeta Turnu Severin, Daniel Cârjan (35 de ani), locuieşte într-un apartament de două camere al părinţilor şi conduce un autoturism Peugeot 2010, pe care l-a cumpărat anul trecut. În momentul de faţă este viceprimar la Primăria Turnu Severin.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite