Acces interzis pentru cei care au sărit să ajute patru măicuţe izolate la schitul din satul Cârjei, comuna Hinova-Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vicolului ele sunt blocate în mănăstire şi nu pot ajunge la cel mai apropiat punct alimentar să-şi facă provizii de mâncare 

Misiunea jandarmilor şi a pompierilor, care însoţeau reprezentanţii Crucii Roşii, a fost  oprită de viscolul din zonă. De la drumul judeţean până la schitul măicuţelor din satul Cârjei este o distanţă de cinci kilometri.

Zăpada ajunge în unele locuri din cauza viscolului chiar la 2 metri. „Utilajele sunt tractoare cu pluguri, sunt improvizate din noi, persoanele rămase  izolate  au alimente. Măicuţele sunt  mai izolate,  acum o săptămână şi-au făcut provizii”. a spus Ion Şerban, primarul comunei Livezile.

 Reprezentanţii Crucii Roşii, pompierii şi jandarmIi au adus fructe, pâine, ulei şi conserve pentru măicuţe. Convoiul cu alimente s-a întors la Inspecţia Civilă.

„Trebuie neaparat  să ajungem la măicuţe. Mai avem produse şi a venit un tânăr care a donat pâine la banca de alimente, îi mulţumesc din suflet”, a declarat Elena Coarda, director Crucea Roşie Mehedinţi.

 Chiar dacă viscolul i-a învins, oamenii nu se lasă şi promit că vor reveni cu provizii pentru măicuţele sinistrate.„Este anulată, în funcţie de deszăpezirea drumului vom reveni pentru a ajuta personalul care se află la mănăstirea Cârjei”, a spus Gabriel Volintiru de la  IJJ Mehedinţi.
În satul Cârjei locuiesc şapte familii şi cinci măicuţe, localitatea este izolată de mai bine de o săptămână.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite