Ziua Internaţională a Teatrului, la Tulcea: „Ivan Turbincă“, pe scena de la Jean Bart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesa se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul
Piesa se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

Tulcea serbează Ziua Internaţională a Teatrului din acest an miercuri, 27 martie 2013, la Teatrul Jean Bart din strada Progresului.

Institutul Cultural Român - Filiala Tulcea, Institutul Francez – România, Consiliul Judeţean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale  Tulcea şi Teatrul Jean Bart Tulcea vă invită  să aflaţi „Cine are nevoie de teatru? Artistul şi dublul său, publicul“.

De la ora 15.00, va avea loc o conferinţă în care invitatul special este cunoscutul teatrolog şi cristic de teatru, Conf.univ.dr. Carmen Stanciu, de la Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti.

De la ora 16.00, publicul tulcean este invitat la Teatrul Jean Bart, acolo unde poate fi văzut spectacolul „Ivan Turbincă“ după Ion Creangă, în regia lui Ciprian Huţanu.

Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie, a fost iniţiată de Institutul Internaţional de Teatru (ITI) în 1961 şi este sărbătorită de comunitatea teatrală în toată lumea prin numeroase manifestări naţionale şi internaţionale. Dar evenimentul cel mai important al Zilei este difuzarea Mesajului internaţional al Zilei Mondiale a Teatrului, în care o personalitate eminentă a artei teatrale este invitată să-ţi împărtăşească gândurile legate de tema teatrului şi a păcii între popoare. Jean Cocteau a autorul primului mesaj din 1962.

Anul acesta, Mesajul Internaţional pentru Ziua Mondială a Teatrului 2013 este semnat de Dario Fo, satirist, dramaturg, regizor de teatru, actor, compozitor italian şi laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite