Tulcea: Prins cu monofilamentul în căruţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră tulceni au  confiscat 810 m de plasă monofilament şi 212 kg de peşte din diferite specii.

Ieri, în zona localităţii Iazurile, poliţiştii de frontieră l-au depistat pe Stelian (28 de ani), din Valea Nucarilor, în timp ce transporta, cu un un atelaj hipo, mai mulţi saci de rafie ce conţineau  7 setci monofilament cu captură de peşte.
Persoana în cauză a declarat că plasele îi aparţin şi că le-a utilizat la pescuit dimineaţa, pe lacul Razim, iar pestele capturat era destinat consumului propriu.
Cele 53 de kilograme  de peşte, în valoare de 150 lei, au fost predate la o  societate comercială de profil, iar celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire la pescuit de plase monofilament.
Aproape un kilometru de plase confiscte de poliţişti
În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră au depistat, în zona localităţilor Ceatalchioi, Plaur şi Iazurile, patru persoane  cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani, asupra cărora au fost descoperite 212 kg de peşte în stare proaspătă şi 7 plase monofilament.
„Pe numele persoanelor în cauză, în funcţie de gravitatea faptei, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol ori au fost aplicate sancţiuni contravenţionale“, a declarat Natalia Agighioleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea. 


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite