Proiect pilot: poliţişti cu camere video instalate pe uniforme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dotarea cu camere video a poliţiştilor face parte dintr-un proiect pilot de menţinere a ordinii şi liniştii publice, fiind finanţat din fonduri elveţiene.

De la începutul lunii februarie, 12 poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Babadag au fost echipaţi cu camere video pe care să le folosească în timpul serviciului. Proiectul pilot, cu finanţare elveţiană, îşi propune menţinerea ordinii şi liniştii publice la nivelul comunităţii.

Valoarea investiţiei este de 98.000 de lei şi presupune pe lângă camerele video şi calculatoare, sever, sistem de stocare. Camerele sunt instalate pe uniforma de serviciu a poliţiştilor, fiind vizibile pentru persoanele cu care aceştia intră în contact.

„Deşi activitatea se derulează de puţin timp, la nivelul Poliţiei Oraşului Babadag au fost observate schimbări în relaţia dintre poliţişti şi cetăţeni.

Prin acest proiect poliţiştii urmăresc îmbunătăţirea comunicării dintre poliţie şi comunitate eliminând situaţiile în care poliţistul are o atitudine greşită faţă de cetăţean, creşterea calităţii serviciului poliţienesc, dar şi protejarea poliţistului în situaţiile în care este agresat, respectiv ultragiat”, spun poliţiştii tulceni.

Pe aceeaşi temă:

Cine a greşit în incidentul de la Niculiţel? Experţii în psihologie criminalistică au analizat reacţiile poliţistului pălmuit şi ale celor care au sfidat legea

Sfaturile poliţiştilor tulceni pentru combaterea furturilor din autoturisme şi locuinţe


 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite