VIDEO Colind tulburător filmat în centrul Timişoarei: „Tata-i mort acolo-n deal şi măicuţa-i la spital, iar durerea mă răpune, Moş Crăciune!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personajul principal al colindului, un copil orfan de tată şi cu mama bolnavă care îl aşteaptă pe Moş Crăciun FOTO youtube
Personajul principal al colindului, un copil orfan de tată şi cu mama bolnavă care îl aşteaptă pe Moş Crăciun FOTO youtube

Interpreta de muzică populară Olguţa Berbec şi soţul ei, Remus Novac, au lansat un colind cu un puternic mesaj emoţional. Videoclipul a fost filmat în centrul Timişoarei şi spune povestea unui copil orfan de tată şi cu mama bolnavă, care îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

Videoclipul unui colind interpretat de Olguţa Berbec şi Remus Novac a devenit viral pe internet. Colindul, al cărui videoclip a fost filmat în centrul Timişoarei, spune povestea unui copil care locuieşte pe străzi şi care îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Filmuleţul, care începe cu copilul lustruind pantofii udaţi cu lacrimi ai unui bogătaş, este emoţionant. 

„Toţi copiii au jucărele/Eu mă uit cu jiind la ele/Căci nu am cui spune… Moş Crăciune!”, spune unul dintre versurile colindului, care continuă cu „Tata-i mort acolo-n deal/Iar măicuţa-i la spital. E târziu şi frig în casă/Seara de Ajun se lasă, iar durerea mă răpune… Moş Crăciune!”.

„Există o bucurie mai mare decât aceea de a primi. Aceea de a dărui. Colindul este inspirat din poveştile reale, ale copiilor din al Doilea Război Mondial. A fost imprimat cu corul şi orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara. Regia, scenariul şi filmarea îi aparţin regizorului Oleg Butnaru din Chişinău. Imprimarea a avut loc la studioul Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorului Iosif Todea”, a anunţat artista pe contul său de Youtube, acolo unde filmuleţul a strâns peste 50.000 de vizualizări în cele cinci zile de la lansare. 

“Ideea de a realiza un colind de Crăciun a fost a mea. Întodeauna aş vrea să aduc ceva nou de sărbători. Ideea acestei piese şi de a filma la teatrul din Oraviţa a fost a soţului meu Remus Novac, apoi ne-am completat, eu, Remus şi Oleg Butnaru de la Chişinău. Dumnealui a venit cu o idee de scenariu, cu care am fost de acord şi ulterior am căutat locaţii potrivite. Teatrul de la Oraviţa a fost prima variantă şi cea mai potrivită care se plia pe ceea ce vroiam noi. Suntem foarte mulţumiţi şi de felul în care am fost primiţi acolo, pentru că am putut lucrat în linişte o zi întreagă, dar mai ales de cum arată imaginile. Teatrul din Oraviţa este spectaculos”, spune interpreta de muzică populară din Mehedinţi.

"Este destul de greu de filmat în Timişoara pentru că sunt mulţi trecători, mulţi turişti în perioada asta şi am fost nevoiţi să filmăm noaptea. A durat vreo 10 ore filmarea de la Timişoara şi vreo opt ore celelalte cadre din teatru. Soţul meu mi-a pus să ascult acest colind cântat de Petrică Moise. Mi-a placut foarte mult. L-am sunat pe domnul Petrică Moise şi l-am întrebat dacă aş putea să-l cânt şi eu deşi ştiam că majoritatea colindelor nu au autor, adică au autor anonim. Ulterior, căutând partitura colindului l-am găsit într-un abecedar de la 1800. Noua ne-a trebuit partitura. Nu era aşa cum ne-o trebuia, a trebuit rescrisă. Atunci am luat legătura cu cei de la Filarmonica Timişoara, cu Iosif Todea cu Gabriel Almaşi şi ei s-au ocupat de orchestraţie de cor şi chiar de imprimare. Nu ar fi sunat la fel dacă nu ar fi fost corul alături. Este de 5 zile pe internet. Sincer nu am avut la nicio altă realizarea de-a mea atât de multe mesaje şi de impresionante, deşi am piese care au făcut un milion de viziualizări. Sunt foarte fericită pentru că a fost un efort mare din toate punctele de vedere", a mai declarat interpreta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite