VIDEO Castelul Huniade, primul proiect video realizat de Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Huniade din Timişoara
Castelul Huniade din Timişoara

Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei a realizat prima producţie video. Este vorba de povestea Castelului Huniade.

Salvaţi Patrimoniul Timişoarei este o iniţiativă a unui grup de cetăţeni nemulţumiţi de soarta clădirilor de patrimoniu din oraşul în care trăiesc. Deşi, mulţi dintre bănăţeni se mândresc cu Timişoara, puţini sunt cei care cunosc istoricul clădirilor din capitala Banatului. Salvaţi Patrimoniul Timişoarei doreşte ca prin activitatea pe care o desfăşoară să prezinte publicului interesat, printr-o serie de filme documentare, istoria fiecărei clădiri de patrimoniu din Timişoara. 
 

“De multe ori, imobile de o importanţă majoră pentru urbea noastră au fost înstrăinate fără nici un fel de opoziţie din partea autorităţilor locale. www.salvatipatrimoniultimisoarei.ro  va fi la nevoie atât un instrument de informare cât şi o formă de protest împotriva celor care încearcă sau vor să ne fure “spiritul” Timişoarei cu sau fără plăcuţe de semnalizare”, spun cei de la Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei.

Prima producţie video realizată de Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişorei este legată de povestea Castelului Huniade, considerată cea mai veche clădire din oraş.

Citiţi şi:

Nostalgii timişorene. Amintiri despre oraşul de altădată: „Din viaţa Castelului”

FOTO Au disparut multe din ornamentele originale de pe fatada Palatului Apelor

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite