Un timişorean vrea să ducă Dubaiul pe picioroange în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Cojocnean pe stadionul echipei Al Ahli din Dubai Foto: Facebook
Ştefan Cojocnean pe stadionul echipei Al Ahli din Dubai Foto: Facebook

Ştefan Cojocnean, singurul român care a participat la competiţia Imposibility Challenge, a plecat în Emiratele Arabe pentru a promova picioroangele moderne, un nou sport extrem, în rândul celor din Dubai

Profesorul de sport Ştefan Cojocnean vrea să ducă Dubaiul în Cartea Recordurilor. Iniţiativa a vizat în primă fază Timişoara, însă sportivul nu a găsi resurse financiare şi nici interes pe plan local, astfel că a decis să plece în Emiratele Arabe.
 

Cojocnean se află deja la Dubai. El are la dispoziţie două luni pentru a pregăti localnicii de recordul pe picioroange. El a avut o întâlnire şi cu Cosmin Olăroiu, care antrenează echipa Al Ahli.
 

“Primul record este cel în care 25 de dubaiezi aleargă 100 metri, apoi după două săptămâni 1.000 metri. Dacă se mişcă şi autorităţile repede pot face cu ei cam patru recorduri mondiale”, a declarat Ştefan Cojocnean.

Timişoreanul a stability câteva recorduri cu picioroange moderne în cadrul competiţiei Imposibility Challenge, un fel de campionat mondial al sporturilor extreme: 100 de metri alergare (15,56 secunde), 100 de metri alergare cu spatele (27,72 secunde), 100 de metri cu sărituri cu coarda (20,52 secunde), 100 de metri alergare cu rotiri de 360 de grade (31,19 secunde) şi alergare pe două mile.

Cojocnean şi Olaroiu

Ştefan Cojocnean şi Cosmin Olăroiu, antrenorul celor de la Al Ahli

Ştefan Cojocnean a reuşit să doboare alte patru recorduri mondiale, începând din anul 2004: record personal la jucat baschet pe patine cu rotile timp de 10 ore jumate, record mondial la jucat baschet pe patine cu rotile timp de 25 de ore, record mondial la kickboxing timp de 17 ore, alergare viteză 100 m pe picioroange moderne sărind cu coarda, într-un timp de  21.38 secunde, alegare 2 mile pe picioroange moderne.

Ce sunt picioroangele moderne

Picioroangele moderne au fost inventate de germanul Alexander Böck, în anul 2004. Este o modalitate de face sport şi în acelaşi timp de distracţie. Este vorba de un mecanism cu arcuri care prin săritură se contract şi iar apoi revine la forma iniţială, propulsându-l pe utilizator înainte sau în sus. 

Ştefan Cojocnean, un sportiv care nu are limite


Powerbocking, powerisers sau flyjumpers este numele dat unui nou sport extrem, distractiv şi intens care se practică cu ajutorul picioroangelor. 


Ştefan Cojocnean, proprietarul clubului No Limits din Timişoara, a fost cel care a introdus moda picioroangelor moderne în România.

„Fac asta pentru a-i inspira şi pe alţii să îşi depăşească limitele fizice, pshice, mentale pentru a deveni din ce în ce mai buni din toate punctele de vedere. Sportul pe care îl promovez în regim de pionerat în România şi anume picioroangele moderne este o modalitate perfectă de dezvoltare armonioasă a întregului corp, echilibru, forţa şi îşi tonifică corpul”, a mai spus Cojocnean.


Citiţi şi

Singurul român de la „Impossibility Challenger” a doborât cinci recorduri la Budapesta

Singurul român care participă la "Provocarea imposibilului" vrea să doboare cinci recorduri mondiale
 

Noul sport extrem în Timişoara: ping-pong cu telefonul mobil 

Jogging şi rugăciune pe Muntele Atos

Ziua lui Jules Verne sărbătorită pe picioroange la un liceu din Timişoara 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite