Un italian luptă împotriva batjocurii roţilor blocate FOTOGALERIE+SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvano Contabile crede că blocarea roţilor şi ridicarea autoturismelor se practică doar în statele comuniste, iar românii vor ajunge să îşi vândă bunurile pentru a plăti amenzi usturătoare şi aberante.

Italianul este om de afaceri şi o mare parte din timp stă la Timişoara unde rămâne şocat de legile autohtone şi de amenzile usturătoare. "Eu îi înţeleg pe români. Sunt traşi în ţeapă chiar de autorităţi. Eu am de unde să îmi plătesc amenzile, nu neg acest lucru. Dar românul care munceşte pe salariul minim pe economie ce o să facă? Îşi vinde aurul din casă pentru a plăti o amendă de parcare. Sistem ca Telpark există doar în statele comuniste", e de părere Silvano Costabile.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

Bărbatul a rămas stupefiat de ultima "întâlnire" cu autorităţile şi modul în care înţeleg să împartă dreptatea. Zilele trecute, cei de la Telpark i-au blocat roata de la maşină pentru parcare dezordonată. Mai precis, în Piaţa Craiului din Timişoara şoferul a rămas cu roata din spate a autoturismului în afara zonei de parcare, cu doar câţiva centimetri (vezi foto). Ajunşi în zonă, poliţiştii comunitari au considerat că e normal ca toate maşinile care au procedat la fel să fie amendate, iar o roată să le fie blocată. Amenda: 600 de lei.

"Mai întâi se crează locuri de parcare şi pe urmă se dau amenzi pentru staţionarea interzisă. E o porcărie ce au făcut ei, mai ales că au blocat roţile maşinilor. Oamenii aceia şi-ar fi plătit amenzile, mai devreme sau mai târziu. Poate că nu în ziua respectivă, dar mi se pare grosolan să rămâi fără maşină. În Italia astfel fe lucruri nu se întâmplă", mai spune Silvano Costabile.

image

În apărare, cei de la Poliţia Comunitară spun că nu sunt vinovaţi cu absolut nimic. "Conducătorul autoturismului a încălcat prevederile art. 28, alin.1, lit.k din HCL 371/2007 modificată cu HCL 206/2009 - „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională şi după caz cu lipire de colante autoadezive pe parbrizurile autovehiculelor, precum şi cu ridicarea sau blocarea acestora cu plata contravalorii prestaţiei efectuate parcarea dezordonată în locurile special amenajate dacă prin aceasta se încalcă marcajele ce delimitează locurile de parcare. Astfel de situaţii sunt create de către conducători auto care nu ţin cont că trebuie să respecte anumite reguli şi există deseori situaţii în care pe trei locuri de parcare staţionează două autoturisme", a spus Nicoleta Popa, ofiţer de presă al Poliţiei Comunitare Timişoara."

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite