Un agent BGS acuzat că a abuzat un om preferă să meargă la închisoare decât să muncească în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi agenţi BGS trimişi în judecată pentru purtare abuzivă îşi aşteaptă sentinţa finală după ce, în primă instanţă, judecătorii l-au condamnat pe unul dintre agenţi la un an de închisoare cu suspendare, iar pe celălalt la închisoare cu executare.

Un proces de purtare abuzivă aflat pe rolul Curţii de Apel Timişoara scoate la iveală modul în care doi agenţi de pază ai BGS au intervenit pentru a-l linişti pe clientul unui fast food cu care firma de pază avea contract. Totul se îmtâmpla în noaptea de cinci spre şase iunie 2014, în jurul orei 2.00. Mircea Alexandru Rusu se îndrepta spre casă cu un taxi, când i-a cerut taximetristului să oprească la un fast food de lângă Catedrala Mitropolitană pentru a-şi lua ceva de mâncare.

Taximetristul a oprit şi pentru că clientul i-a spus că îi cumpără şi lui ceva de mâncare a coborât şi el din maşină. Enervat că pregătirea comenzii durează atât de mult, Mircea Alexandru Rusu a avut o altercaţie cu personalul angajat în cadrul fast foodu-ului. Pe acest fond a fost sesizată firma de pază, iar la faţa locului au ajuns trei agenţi de pază şi un echipaj al Poliţiei Locale, care l-a şi amendat pe bărbat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Taximetristul a povestit în faţa instanţei că după ce a fost amendat, agenţii şi poliţiştii locali au plecat, iar bărbatul s-a mai calmat şi a mers la cele două angajate fast-food-ului să îşi ceară scuze. În acel moment, la faţa locului s-au întors doi agenţi BGS, Balasz Pavel şi Nechita Alin Iordache, care l-au luat pe bărbat cu forţa şi l-au urcat în taxi, lovindu-l cu pumnii şi picioarele. În altercaţie, bărbatul a fost rănit la călcâiul drept, necesitând 70 de zile de îngrijiri medicale.

Cei doi agenţi au fost trimişi în judecată de procurori, iar prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Timişoara. Balasz Pavel a primit un an cu suspendare, iar Nechita un an de închisoare cu executare. În cazul lui Balasz, judecătorul a reţinut că inculpatul nu şi-a recunoscut fapta, dar „nivelul de educaţie şi stare socială îi permit acestuia să conştientizeze acţiunile lui şi să evite pe viitor săvârşirea de fapte asemănătoare”. Judecătorul a mai avut în vedere în aplicarea pedepsei cu suspendare şi faptul că Balasz s-a arătat dispus să muncească în folosul comunităţii.

În cazul lui Nechita, judecătorul a dispus condamnarea la un an de închisoare cu executare arătând că, deşi nu are antecedente penale, nu se vor reţine circumstanţe atenunate pentru că inculpatul „deşi s-a prezentat în instanţă, şi-a manifestat expres dezacordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii”. Sentinţa finală în acest dosar o vor emite judecătorii Curţii de Apel Timişoara, unde procesul este pe rol.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite