Timişoreanul Ioan Holender, despre Festivalul „George Enescu”: „Pahare de plastic pentru şampanie la un festival de 8 milioane de euro!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Holender, preşedintele şi directorul artistic al Festivalului "George Enescu" Foto: arhivă Adevarul
Ioan Holender, preşedintele şi directorul artistic al Festivalului "George Enescu" Foto: arhivă Adevarul

Ioan Holender, invitat în studioul televiziunii Digi 24, a fost extrem de acid cu privire la condiţiile de la Sala Palatului, unde se desfăşoară Festivalul „George Enescu”.

Ioan Holender, preşedintele şi directorul artistic al Festivalului „George Enescu”, s-a arătat nemulţumit de condiţiile de la Sala Palatului. 


„În România nu am fost în stare, în 23 de ani, cât a trecut de la Revoluţie, să se construiască o sală de concerte decentă şi demnă de trecutul acestei ţări. În 1888 s-a făcut Ateneul Român, o sală absolut excepţională, de o calitate acustică şi estetică extraordinară. Dar are o anumită valoare pentru timpul acela. E o sală de congrese de partid...

Eu nu-l cred pe domnul Oprescu că va face o sală de concerte. A spus-o de mult şi nu s-a întâmplat nimic. Eu nu o să mai trăiesc asta.  Dar covoare murdare, pahare de plastic la şampanie, pahare de hâritie într-un festival de opt milioane de euro...Sunt şase uşi construite în 1961, dar sunt două deschise. Lumea stă la coadă să intre. Se spune că nu avem mai multe plasatoare”, a  spus Ioan Holender, care a fost cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena.


Preşedintele Festivalului „George Enescu” s-a plâns şi numărul mare de bilete de protocol care se dau, însă cei pentru care sunt rezervate locurile nici nu se duc la spectacole. 
 

„Afară stau studenţi, oameni care vor să cumpere bilete pe bani. Noi nu le dăm pentru că dăm peste 400 de bilete de protocol. Pe urmă oamenii nici nu vin. Mă enervează îngrozitor că sunt locuri libere, pare că nu e vândută sală. Ponta m-a întrebat eu câte bilete de protocol dădeam. I-am spus că patru. Două la preşedinte şi două la primul ministru. Dar cu două săptămâni înainte trebuie să anunţe că domnul preşedinte doreşte să vină. Dacă nu anunţă vând biletele.

Vreau să betom acest lucru. Nu mai dăm bilete de protocol. Şi ministrul culturii are un buget. În limitele acestui buget să îşi cumpere bilete. Asta ar fi normalitatea. Cine plăteşte vine, cine nu plăteşte nu vine”, a spus timişoreanul Holender, la Digi24.


Citiţi şi:
 

INTERVIU Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului „George Enescu“: „Strigam «Heil Hitler!» cu soldaţii nemţi“


Ioan Holender, drumul de la vatman la director al Operei de Stat din Viena
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite