Sute de timişoreni se înghesuie  la Serviciul Permise Auto: angajaţii de abia mai fac faţă cererilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii ajung lîn faţa angajaţilor de la Permise după câteva ore de stat la coadă
Timişorenii ajung lîn faţa angajaţilor de la Permise după câteva ore de stat la coadă

Timişorenii se grăbesc să îşi înnoiască permisul auto de teama că din 19 ianuarie, când intră în viguare noul Cod Rutier, care prevede că la preschimbarea permisului este obligatorie şi viza medicală.

Marea majoritate a celor care s-au pus la coadă zilele acestea sunt persoanele în vârstă, unii dintre ei spund că le este teamă că vor avea de scos mai mulţi bani, alţii de frica examenului, pe care nu sunt siguri că îl vor trece. Astfel că mai câteva zile să îşi reînnoiască permisul fără vizită medical.
 

Angajaţii de abia mai fac faţă cererilor Serviciul Permise şi Inmatriculari Auto din Timişoara de abia fac faţă cererilor, aceştia spunând că lucrează cât e ziua de lungă pentru a prelua dosarele. 


“Unii oameni sunt speriaţi de vizita medical, pentru că au impresia că vor plăti foarte mult. Nu au deloc motive să se sperie, pentru că nu costă mai mult de 30-40 de lei. Din câte am văzut, majoritatea celor care au venit acum sunt persoane în vârstă, de ambele sexe, care de fapt se tem că nu vor trece testele. Este nebunie, dar noi încercăm să rezolvăm toate solicitările. Mi-e teamă că aşa va fi până pe 19 ianuarie”,a spus comisarul Dinu Leiba, de la Serviciul Permise.


De la redeschiderea biroului în 2013, angajaţaţii de la permise auto au preluat peste 2.700 de dosare.  Pentru a putea face faţă cererilor, cei de la Permise au suplimentat şi aparatele de preluare a imaginilor, iar la birou se eliberează numere de ordine.
 

La închiderea programului de ieri, lucrătorii de la premise au preluat numai puţin de 700 de dosare, spun ei un veritabil record, care nu a mai fost atins niciodată.  


Din 19 ianuarie, intră în vigoare modificările aduse Codului Rutier, care sincronizează legea românească cu cea europeană. Printre modificări, inclusiv obligativitatea efectuării analizelor medicale o dată la zece ani, pentru şoferii amatori. Până acum, un şofer ce avea grijă să-şi prelungească permisul înainte ca acesta să expire, putea să aibă permis o viaţă întreagă, fără să i se ceară de către autorităţi fişa medicală actualizată.


De asemenea, în Codul Rutier s-au introdus noi categorii de permise auto, astfel încât şi mopedele sau alte vehicule slab motorizate necesită acum permis auto

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite