Weekend excelent pentru schi în vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile de la Văliug aşteaptă schiorii. FOTO: facebook.com
Pârtiile de la Văliug aşteaptă schiorii. FOTO: facebook.com

Dacă nu v-aţi făcut planuri pentru finalul săptămânii, încă nu e târziu. În staţiunile din vestul României se schiază în condiţii decente, chiar dacă amatorii sporturilor de iarnă şi-ar dori încă o ninsoare. Cerul va rămâne în majoritatea timpului senin.

Dintre cele 12 pârtii de schi de la Straja, cinci sunt dotate cu instalaţie de nocturnă, astfel că amatorii de sporturi de iarnă se pot delecta mult după lăsarea întunericului. Se schiază în condiţii excelente, iar stratul de zăpadă măsoară între 30 şi 35 de centimetri. Chiar şi dacă nu mai ninge, 20 dintre cei 236 de kilometri de pârtie din zona Straja beneficiază de aporturile tunurilor de zăpadă. Preţul unei urcări cu teleschiul, în funcţie de pârtie, este de 3 sau 4 lei. Şi în Parâng, la 30 de kilometri de Straja, se poate schia în condiţii bune, stratul de zăpadă fiind de 30 de centimetri.

Pentru timişoreni, cea mai apropiată locaţie pentru schi este zona Semenic, unde şase pârtii îi aşteaptă pe doritori. Zăpada căzută până acum în această iarnă depăşeşte cu puţin 20 de centimetri, însă două dintre pârtii sunt dotate cu tunuri de zăpadă artificială, care pot crea condiţii mai bune. De luni până joi, abonamentul costă 40 de lei pe zi, iar în weekend preţul este de 60 de lei. Accesul la pârtie se poate păti şi cu ora, iar preţul urcării cu teleschiul este inclus în abonament.

La Muntele Mic, în apropiere de Semenic, condiţiile sunt ceva mai bune, cu zăpada peste 25 de centimetri. Staţiunea Arieşeni, aflată la limita judeţelor Alba şi Bihor, prezintă condiţii bune pentru schi, cu un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri.

Preţurile pentru cazare la pensiunile sau hotelurile din apropierea pârtiilor încep de la 150 de lei pe noapte pentru o cameră dublă şi cresc în funcţie de gradul de confort. Există, însă, şi varianta cabanelor, pentru cei cu mai puţine pretenţii, unde preţul cazării începe de la 40 de lei pe noapte. În orice moment al săptămânii, media gradul de ocupare al locurilor de cazare nu este mai mic[ de 50 la sută, însă operatorii hotelieri nu se aşteaptă să rămână fără locuri libere nici măcar în weekend, pentru că mulţi orăşeni preferă excursiile de o zi, plecând dimineaţa devreme de acasă şi întorcându-se seara, după o zi de distracţie pe pârtie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite