Ştrandul cu apă termală de pe câmp. Pe vremuri, localnicii făceau baie într-o baltă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul termal “Ring” este situat la ieşirea din localitate Greoni (judeţul Caraş-Severin), pe marginea drumului DN 57, care leagă Timişoara şi Oraviţa. Apa termală cu proprietăţi terapeutice a fost descoperită în zonă în urmă cu 40 de ani.

Pe drumul naţional DN 57, care leagă Timişoara de Oraviţa, la ieşirea din localitatea cărăşeană Greoni, şoferii sunt obligaţi să încetinească. Pe o parte şi cealaltă a carosabilului încep să apară maşini parcate pe zeci de metri. De aici ar mai fi cam cinci kilometri până la Oraviţa. În plin câmp funcţionează un ştrand cu apă termo-minerală, care are un mare succes în rândul orăviţenilor, a celor veniţi de la Moldova Nouă, Reşiţa ori din alte localităţi din zonă. 

Izvoarele din zona Oraviţa au fost forate în urmă cu 40 de ani, pentru a oferi apă necesară fermelor zootehnice de la Greoni. În apa care se aduna aici, ca într-o baltă, ani de zile veneau să facă baie localnicii. Văzând potenţialul acestei ape termale, un investitor s-a gândit să construiască un ştrand. Din 2014, are şi un bazin acoperit. Este vorba de ştrandul Ring.

Apa se revarsă în piscină direct din ţevile din subteran, la o temperatură de 34 de grade Celsius. 

image

Ştrandul termal Ring FOTO Facebook/Vizitează Oraviţa
 

Comisia de expertizare a apei termo-minerale din cadrul Ministerului Sănătăţii, prin buletinul de analiză emis, a plasat oraşul Oraviţa în rândul staţiunilor cu potenţial balneoclimateric din România. 

“Proprietăţile terapeutice ale apei termo-minerale au acţiune în principal în afecţiunile degenerative ale sistemului osos. Apa termală de la Oraviţa conţine clor, sodiu, potasiu, magneziu, fier, acid metasalicilic etc., având calităţi fizico-chimice şi microbiologice cu efecte terapeutice pentru cura externă în următoarele afecţiuni: reumatisme cronice degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, şold, genunchi, mână, picior), reumatisme abarticulare (tendinite, tendosinovite, bursite). De asemenea apa are efecte terapeutice în afecţiunile posttraumatice ale aparatului locomotor şi afecţiuni neurologice cronice priferice (leziuni ale nervilor periferici). Evident, în buletinul emis de specialişti se precizează că pentru persoanele bolnave tratamentul cu factori naturali terapeutici se face numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului specialist”, aflăm de pe site-ul oficial al ştrandului Ring.

image



Reprezentanţii ştrandului susţin că vor continua cu investiţiile, pe lângă bazinele în aer liber şi piscinele acoperite, se va realiza un centru SPA, jacuzzi, saună, sală fitness şi centru de recuperare dotat conform destinaţiei şi încadrat cu personal de specialitate

Ştrandul este deschis zilnic între orele 9.00-24.00, iar accesul costă 15 lei de persoană, de luni până joi, iar în weekend 20 de lei de persoană. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite