REPORTAJ MULTIMEDIA Drama mamei de tripleţi: pusă să plece acasă cu un copil mort în pântece, din maternitatea groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Drama familiei Leahu
Timisoara: Drama familiei Leahu

Timişorenii Claudia şi Augustin Leahu rup tăcerea şi arată lumii drama incredibilă prin care au trecut din cauza indiferenţei medicilor din maternitatea Bega. După ce Augustin şi-a vândut casa părintească pentru a plăti o procedură de fertzilizare foarte scumpă, visul frumos s-a transformat într-un coşmar.

Claudia şi Augustin au încercat un an de zile, fără succes, să conceapă un copil. „Apoi am încercat cu ceaiuri. Apoi am făcut două inseminări la spital. Nu m-a costat foarte mult. Doamna doctor mi-a spus că nu are rost să înrecăm pentru că nu va merge aşa", povesteşte Claudia. Doctoriţa i-a spus că nici fertilizarea simplă „in vitro" nu merge

Timisoara: Drama familiei Leahu

A vândut casa părintească

Cei doi şi-au dorit atât de mult să aibă copii, încât au făcut eforturi fianciare uriaşe pentru ei, ca să plătească metodă cu şanse mari de reuşită: puncţia ovocitară (FIV- ICSI). Este vorba despre o procedură foarte dureroasă, care costă, împreună cu tratamentul aferent, în jur de 5.000 de euro.

Bucurie de trei ori mai mare

Bucuria unui copil, pe care au aşteptat-o mult şi au plătit-o scump avea să vină de trei ori mai mare. La scurt timp după inseminare tânăra a aflat că este însărcinată cu tripleţi. Îmbătaţi de fericire, cei doi soţi s-au apucat imediat să amenajeze camera copiilor. Medicii le-au spus că vor avea  doi băieţi şi o fetiţă.

CLICK PE POZA PENTRU GALERIE FOTO

Timisoara: Drama familiei Leahu

Coşmarul începe la maternitate

Coşmarul soţilor Leahu a început după şapte luni, când mama tripleţilor a fost internată la maternitatea Bega din Timişoara. Femeia a fost plimbată, o săptămână, dintr-un salon în altul. Apoi a primit vestea care i-a spart în mii de cioburi fericirea trăită până atunci: unul dintre pruncii din pântece era mort.  "Au vrut să mă trimită acasă cu copilul mort în burtă, că n-o să păţesc nimic", a spus tânăra. Operaţia prin care copilul mort în pântecele mamei trebuia scos a fost făcută cu întârziere. Atunci medicii le-au dat asigurări că totul este bine. Acum ştiu că  trupul neînsufleţit al copilaşului a apăsat peste frăţiorii săi şi ceilalţi doi copii au suferit astfel afecţiuni la creier care îi lasă cu probleme pe viaţă.



« Doamna doctor care s-a ocupat iniţial de soţia mea a fost în regulă. Ulterior, la Maternitatea Bega s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am rămas fără un copil, era să rămân fără al doilea şi fără soţie, dacă era să ne luăm după unii medici care vroiau să o trimită acasă cu copilul mort în burtă", spune Augustin Leahu

Timisoara: Drama familiei Leahu

Ca în Evul Mediu

Claudia şi Augustin Leahu  spun că partea cea mai urâtă a coşmarului lor s-a petrecut la secţia de prematuri unde au fost ţinuţi sub supraveghere cei doi frăţiori ai lui Darius care au supravieţuit practicilor de secol 15. "Era o mizerie cruntă, în special la secţia de prematuri. Am găsit şi păr în gura copiilor", a mai spus mama tripleţilor. Claudia îşi aminteşte că o asistentă care avea un streptococ şi refuza să se trateze, pupa copiii pe gură.

Soţii Leahu încearcă să uite tragedia prin care au trecut

Vor să deshumeze copilul

Trupul micuţului a fost îngropat într-un cimitir din Timişoara, unde sunt depuşi toţi bebeluşii care mor în maternitate. Un cimitir al îngerilor, în care micuţii ajung trimişi de cei de la spital. Soţii Leahu vor să-şi scoată copilul de acolo şi să-l mute în alt loc, unde se odihneşte tatăl Claudiei. " Nu mi-au spus când l-au îngropat, voiam să-l văd şi eu", a povestit Claudia cu lacrimi în ochi.

Timisoara: Drama familiei Leahu

Optimism

Cei doi soţi sunt optimişti cu privire la viitor. Spun că speră ca anii să facă să treacă toate problemele provocate de drama copilului mort în pântecele mamei lui. „Sper ca ceilalţi doi să nu aibă probleme mari", a spus Augustin. „Suntem în scădere cu medicamentele. Cred că multă iubire şi atenţie vor trata tot", a spus Claudia. 

Citeşte duminică alte detalii despre drama familiei Leahu, despre alte drame provocate de medici şi despre cum muşamalizează Colegiul Medicilor aceste cazuri, în

ziar rulat adevărul
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite