Provocare pentru arhitecţi să vină cu idei pentru amenajarea malurilor canalului Bega. Costurile nu trebuie să depăşească 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Antreprenorială Studenţească, Universitatea de Vest din Timişoara, Urbanize Hub şi Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, Universitatea Politehnica Timişoara lansează un concurs de idei care se va desfăşura în perioada 28 septembrie-5 octombrie.

Scopul provocării este de a genera scenarii pentru activarea unui spaţiu cu potenţial, dar încă neutilizat, pe malurile canalului Bega.  

Proiectul denumit “Bega Innovation Challenge” demarează în cadrul conferinţei Urban Talk, care începe în 28 septembrie în Timişoara şi la care vor lua parte primarii oraşelor Oradea, Arad şi Timişoara, experţi de la Banca Modială şi Comisia Europeană, dar specialişti în dezvoltarea smart a oraşelor din Olanda, Suedia şi Finlanda.

“Amenajările din ultimii ani (piste de biciclete şi trotuare de promenadă, locuri pentru şezut, staţii de vaporetto şi, pe alocuri, câte un ponton de belvedere) şi deschiderea unor terase sezoniere au adus timişorenii din ce în ce mai des pe malurile sale. Totuşi, Bega are o serie de spaţii neutilizate, care aşteaptă să fie “activate”: golful de pe strada Dâmboviţa, malul din faţa Turnului de apă şi din faţa Misc., zona podului de Fier, faţada clădirii Medicină 2 şi scuarul de lângă, promenada din faţa Experimentarium TM, zona verde din vecinătatea Apiarium, parcul Mocioni, scuarurile Primăverii, Virgil Economu şi Chopin din Fabric sau zona din amonte de Uzina de apă, unde Bega deja devine sălbatică”, arată organizatorii în prezentarea proiectului.

Scenariile prezentate în cadrul proiectului se vor concretiza printr-o amenajare fizică: construcţia unui pavilion, plantări de arbori, amenajări ale terenului pentru platforme etc.

Challenge-ul conţine două faze. Prima este în 28 septembrie la Urban Talks, unde va avea loc un team work echipe de 2-3 persoane: brainstorming idee şi pitch idei – înscrieri membri noi în echipe; iar etapa a doua în 29 septembrie team work echipe pluridisciplinare de 4-5 persoane: colaborare pentru producţia unei amenajări, 2-4 ore zilnic, în intervalul stabilit de comun acord, sub îndrumarea unor mentori din domenii diferite de activitate: arte, peisagistică, arhitectură, economie, urbanism.

Participanţii se pot înscrie la faţa locului, la finalul pitch-ului de idei din cadrul Urban Talks, pe 28 septembrie.

Propunerile, atât în fază iniţială cât şi în faza finală, vor trebuie să se încadreze într-un buget de execuţie echivalentul a 10.000 euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite