Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, dat pe mâna procurorilor DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ostaficiuc
Constantin Ostaficiuc

Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a constatat conflictul de interese în care se află preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, arată că inspectorul de caz a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi Prefectura Timiş, condusă de fostul subaltern al lui Ostaficiuc.

Citeşte şi:

Baron bănăţean putred de bogat pe spatele nevestei afaceriste: "Mi se pare absurd. Salariul meu se duce pe viaţa de zi cu zi"


Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, acuzat de ANI de conflict de interese pentru că şi-a ajutat fiica şi soţia în afaceri


Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Constantin Ostaficiuc de conflict de interese după ce a semnat mai multe documente prin care firma SC. Ornella Design SRL, deţinută de soţie, fiică şi ginere a primit spaţiu în Parcul Industrial Tehnologic Timişoara. În urma înţelegerii dintre Ornella Design şi firma familiei preşedintelui CJT, societatea a obţinut o serie de facilităţi printre care: scutirea de plată a redevenţei pe 19 luni, în valoare de 5.426 de euro, acces gratuit la sălile de protocol şi conferinţe, parcare gratuită, promovare firmă. Odată cu raportul prin care a constatat conflictul de interese în care se află Constantin Ostaficiuc, inspectorul Agenţiei Naţionale a sesizat şi procurorii DNA. „Dispun sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, arată inspectorul în finalul raportului. Contactat telefonic, Ostaficiuc nu a vrut să comenteze nimic. „La revedere”, au fost singurele cuvinte ale preşedintelui CJT.



Terenul „privat” al Consiliului Judeţean Timiş


Constantin Ostaficiuc a contestat în instanţă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Datele de la dosar scot la iveală câteva declaraţii halucinante. După ce inspectorul ANI a constatat că afacerea dintre CJT, condus de Ostaficiuc, şi firma fiicei sale, a fost parafată fără a fi respectată legea privind concesionarea bunurilor publice, Ostaficiuc a contracarat în instanţă. „Terenul care face obiectul concesiunii are natură juridică de bun din domeniul privat al judeţului Timiş. Prin urmare contractul nu este unul de drept public, ci unul de drept privat, care, în principiu, nu este legat de un serviciu public şi nu vizează direct utilitatea publică”, arată Ostaficiuc în plângerea depusă.

Firma lui Ostaficiuc lucrează „în avantajul” statului


De asemenea, inspectorii ANI au mai constatat că firma Ornella Design a încheiat un contrat pe o perioadă nedeterminată cu Muzeul de Artă, aflat în subordinea CJT, contract ce a fost reziliat după ancheta ANI. În urma acestei înţelegeri, firma familiei lui Ostaficiuc a încasat 589 de lei. „Valoarea absolut nesemnificativă a comerţului, derulat în baza acestui contract evidenţiază că firma prestatoare nu a fost condusă în această relaţie de vreun interes patrimonial. Partea care este avantajată de acest contract este exclusiv beneficiara serviciilor tipărite”, a mai arătat Ostaficiuc. Primul termen din procesul său a fost fixat în 2 noimebrie, la Curtea de Apel Timişoara.

Constantin Ostaficiuc
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite