Peste 100 de oameni s-au adunat la Timişoara să protesteze faţă de fracturarea hidraulică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul iniţiat la nivel naţional faţă de exploatarea gazelor de şist a scos şi la Timişoara în stradă peste o sută de oameni. Procedura fracturării hidraulice a fost condamnată de protestatarii din Timişoara şi din localităţile judeţului, unde au fost deja efectuate mai multe prospecţiuni în ultima perioadă.

Pe platforma din centrul Timişoarei situată peste drum de Catedrala Mitropolitană a fost instalată chiar şi o scenă unde cei prezenţi şi-au expus ideile. În prim planul protestatarilor s-a aflat chiar şi şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, numele său fiind subiect de banner de demonstraţie.

Pe pancartele celor aflaţi în centru au fost înscrise mai multe slogane  extrem de explicite: „Bojine nu fractura Timişul”, „În Timiş nu se fracturează”, „Da ne pasă. Pungeşti Moşna – Solidaritate”.

Protestatarii sunt de părere că prcedura fracturării hidraulice va afecta solul şi apa cu substanţele chimice folosite la extragerea acestui tip de gaz natural.

Cei prezenţi în piaţă au cerut interzicerea prin lege procedurii fracturării hidraulice, dar şi anularea hotărârilor de Guvern prin care a fost aprobată efectuarea de lucrări de exploatare şi cercetare a terenului în vederea găsirii gazelor de şist.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite