Patru leoaice din Timiș vor ajunge într-o rezervație din Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leoaicele, trei de la grădina zoologică din Timișoara și un aflată în captivitate privată la Sânmartinu Sârbesc, vor fi transferate marți, 3 iunlie, în rezervația Lionsrock, din Africa de Sud

Cele patru leoaice au trăit toată viața lor în condiții improprii specie lor, ele urmând să cunoască pentru prima oară mediul natural din care provin. Operațiunea de transfer este organizat de Fundația Vier Pfoten și va avea loc marți, 3 iulie.

“Operațiunea va începe în localitatea Sânmartinu Sârbesc (la 30 km distanță de Timișoara), locul în care este leoaica aflată în captivitate privată. Apoi, vor fi preluate și cele trei leoaice de la grădina zoo din Timișoara”, a transmis Kuki Bărbuceanu, de la Vier Pfoten.

Felinele vor fi încărcate într-un camion cu destinația Zurich, de unde, a doua zi, vor fi transferate cu avionul spre Johannesburg.

Grădina zoologică din Timișoara nu poate asigura condiții normale de trai pentru cele trei leoaice. Ele erau ținute în cuști mici, pe când legistația spune că au nevoie de un habitat de câteva mii de metri părtat fără gratii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite