Motivul pentru care suferim de migrenă de cele mai multe ori: „Poate să fie declanşată pur şi simplu de lipsa apei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauzele care pot declanşa o migrenă sunt diverse, de la tulburări ale somnului, afecţiuni ale sinusurilor, alergii alimentare, existenţa unor factorii toxici în organism, stres, până la lipsa de hidratare corespunzătoare.

În această perioadă, în care iarna continuă se facă simţită, iar primăvara se lasă încă aşteptată, multă lume se plânge de migrene. E încă devreme să dăm vina pe astenia de primăvară, care aduce o slăbiciune generalizată, cauzată de schimbările de temperatură şi de lumina în exces. 
 

Cauzele care pot declanşa o migrenă sunt diverse, de la tulburări ale somnului, afecţiuni ale sinusurilor, unele alergii alimentare, existenţa unor factorii toxici în organism sau pur şi simplu stresul.  


Medicul Lavinia Bratu susţine că dacă suferiţi de dureri de cap frecvent, vă este foarte rău, este de recomandat un control medical, la neurolog, ca nu cumva să fie vorba de un anevrism cerebral sau o contuzie. „E bine să eliminăm toate cauzele care sunt la nivel funcţional al sistemului nervos”, spune Lavinia Bratu.

Un alt factor care poate declanşa migrenele este lipsa de hidratare corespunzătoare. Cauza la care doreşte să ne facă atenţi medicul Lavinia Bratu este deficitul de electroliţi.

„Ştiţi că atunci când ne doare capul primul îndemn este să luăm un pahar cu apă. Uneori, orice pastilă am lua, ne trece durerea de cap, nu de la medicament, ci de la apă. Pentru a rămâne sănătos, corpul trebuie să-şi menţină un anumit nivel de elctroliţi, de ioni şi alte componente din fluidele cropului. Aceştia sunt folosiţi pentru transmiterea de impulsuri electrice la nivelul nervilor, în creierul nostru, unde se desfăşoară centrul întregii activităţi. Când există acest deficit de electroliţi, activitatea creierului şi până la urmă a corpului, de la sistemul nervos central, poate declanşa aceste migrene“,  a mai spus Lavinia Bratu.

Care este însă cauza cea mai comună a deficitului de electroliţi? Răspunsul e simplu, afirmă Lavinia Bratu: deshidratarea.

„O migrenă poate să fie declanaşată pur şi simplu de lipsa apei. Nu ştim să bem apă, nu suntem obişnuiţi să bem apă, nu avem în gând să ne hidratăm mereu. Cea mai bună hidratare o reprezintă apa plată şi sucurile proaspete din fructe şi rădăcinoase. Ceaiul de valeriană relaxează nervul vag şi reduce hipertensiunea asociată cu durerile de cap. De asemenea, un ceai excelent este cel de roiniţă, care reduce inflamaţiile la nivel de sistem nervos central. Înainte de orice, dimineaţa beţi pe stomacul gol o cantitate mare de apă, înainte de fiecare masă, cu 20 de minute, beţi apă suficientă“, a declarat Lavinia Bratu.

Citeşte şi:

Cum se explică astenia de primăvară. Alimentaţia abundentă în lipide specifică iernii „ucide“ legumele şi fructele

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite