Milionarul Romeo Dunca şi Coco Galescu, care au rămas blocați la Polul Sud după ce l-au cucerit, sunt în drum spre casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expediție românescă la Polul Sud
Expediție românescă la Polul Sud

Vești bune de la bănățenii plecați la Polul Sud. Coco Galescu și Romeo Dunca se îndreaptă spre Timișoara, după ce au reușit să părăsească Antarctica. Cei doi sunt așteptați să revină acasă în cursul zilei de mâine.

Alpinistul Cornel Galescu și omul de afaceri Romeo Dunca au reușit în cele din urmă să plece cu un avion, de la Polul Sud, unde au rămas blocați din cauza vântulului foarte puternic.

Cei doi temerari au zburat la baza Union Glacer, unde, de asemenea au nimerit condiții meteo vitrege astfel că au mai fost nevoiți să petreacă încă două zile în cort, pentru ca avionul de tip rusesc Tupolev să poată ateriza și să decoleze.

Coco Galescu și Romeo Dunca au ajuns cu bine în Chile și urmează să refacă legăturile aeriene spre România. Din Santiago de Chile au de zburat patru ore la Punta Arenas, de acolo la Madrin, iar apoi la Budapesta. Din capital Ungariei vor veni cu o mașină spre Timișoara. Sosirea lor este preconizată în cursul zilei de mâine.

Coco Galescu și Romeo Dunca au făcut parte dintr-o expediție organizată de Guvernul Norvegiei, la 100 de ani de la cucerirea Polului Sud de către Roald Amundsen.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite