Mica Polivalentă din Timişoara, care va avea 2.560 de locuri, ar putea fi inaugurată vara viitoare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mica Polivalentă se află încă în construcţie FOTO Ş.Both
Mica Polivalentă se află încă în construcţie FOTO Ş.Both

Construcţia sălii polivalente de la Baza 2 Politehnica din Timişoara a început în anul 2010. Reprezentanţii UPT speră ca lucrările să se termine în 2021.

Mica Polivalentă, cum este numită arena Universităţii Politehnica din Timişoara, se află în construcţie de mai bine de zece ani. Lucrările la arenă, care va avea o capacitate de aproape 2.600 de locuri, au fost începute de rectorul Nicolae Robu, au fost continuate în mandatul rectorului Viorel Şerban, iar acum e rândul noului conducător al UPT, Florin Drăgan.


GALERIE FOTO

Interesant este că după un deceniu de şantier, adică la începutul acestui an, stadiul lucărilor erau de aproximativ 70 la sută, dar acum, în loc să mai crească procentul, acesta a scăzut! Şi asta pentru că a fost nevoie de reproiectarea structurii acoperişului, iar cel vechi urmează să fie demolat. 
 

Sala de sport este una dintre moştenirile noului rector al Universităţii Politehnica, care a stabilit o prioritate în terminarea arenei din zona stadionului „Dan Păltinişanu”. 

„Atunci când s-a pornit, exista un proiect, ulterior s-a început construcţia. Apoi, nu au mai fost bani şi după trei ani am intrat în parteneriat cu Primăria, după ce domnul rector Robu a ajuns primar. Singura problemă era că s-a mărit capacitatea de 2.200 la 2.560 de locuri. A trebuit schimbat proiectul. Şi s-a mai introdus acel sistem american, cu acel cub cu ecrane, care oferă informaţii. După ce s-a introdus această noutate în proiectare, în urma unei expertize, s-a constat că sunt probleme la structura acoperişului. Nu putea să susţină acel cub. Mai erau şi nişte noi norme seismice, a trebuit să facem schimbări în proiect şi din acest punct de vedere. După Colectiv au apărut noi norme ISU, iarăşi diferte faţă de cele vechi. Am intrat într-o zonă de procese cu firma cu care am semnat contractul şi asta s-a întins până în 2016. Am câştigat toate procesele, dar asta nu ne încălzeşte, pentru că trebuia construită sala. Apoi, de abia după a treia licitaţie am găsit din nou constructor”, a declarat Florin Drăgan.

Imagine indisponibilă


Nicolae Robu, fostul primar al Timişoarei, în vizită pe şantierul sălii de sport, în 2013

Sala în timpul construcţiei din era Robu


Aşa arăta construcţia în 2014

Arena Politehnicii din Timişoara se construieşte de zece ani FOTO Ş.Both


Aşa arată arena în 2020

Arena Politehnicii din Timişoara se construieşte de zece ani FOTO Ş.Both



"Termenul de finalizare e vara anului viitor"

Contractul cu noul constructor s-a semnat în luna ianuarie 2020, însă după aproape un an nu s-au mai făcut prea multe. Cel puţin nu ceva vizibil.

„Nu e chiar adevărat că nu se lucrează. E adevărat că nu e ritmul pe care-l doresc. Dar a fost şi perioada asta pandemică. S-au făcut acele cadre de susţinere pentru acoperiş, care nu se fac pe şantier. S-a turnat în altă parte. Acum s-a săpat o groapă pentru rezervoare. S-a realizat instalaţia de încălzire, va fi funcţională în curând. Nu suntem în grafic, dar se lucrează. Oricum nu pot da jos acum acoperişul, e perioada cea mai proastă. Trebuie să se ocupe de alte lucrări, pentru că mai sunt multe de făcut. Termenul de finalizare e vara anului viitor. La un moment dat era undeva la un procent de 70-80 la sută, dar acum suntem peste 60 la sută”, a mai spus Florin Drăgan.

Imagine indisponibilă

"Bani avem, încercăm să-i cheltuim"
 

Investiţia totală la sala de la Baza 2 Politehnica este de aproximativ 6,5 milioane de euro. Pe lângă conctruţie, mai trebuie făcută şi licitaţia pentru mobilier. 

„Am preluat proiectul cu toate problemele lui, am avut trei întâlniri cu constructorii şi le-am spus că vreau să ne mişcăm, pentru că are nevoie oraşul de această sală. Oraşul stă deja în bazinul nostru de înot, numai noi avem deschis pentru sportivi. Avem şi singura pistă de alegare din oraş. Am declarat prioritate sala de sport şi reabilitarea faţadei Rectorului. Bani avem, încercăm să-i cheltuim”, a afirmat Drăgan.

Arena Politehnicii din Timişoara se construieşte de zece ani FOTO Ş.Both

Noua arenă va putea fi folosită pentru meciuri de baschet, volei, handbal, tenis şi alte sporturi, dar va deveni şi un loc unde se vor organiza diferite evenimente şi concerte. Sala va fi folosită în principal de echipele Universităţii Politehnica, însă ea va putea fi închiriată, la fel cum se întâmplă şi cu bătrâna Sala Olimpia, de orice alt club. 

Imagine indisponibilă


Proiectul sălii UPT cu aproape 2.600 de locuri

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Arena Politehnicii din Timişoara se construieşte de zece ani FOTO Ş.Both

Vă mai recomandăm:


FOTO Sala de sport din Timişoara care se construieşte de zece ani, demnă de legenda Meşterului Manole

FOTO Noua Sală Polivalentă din Timişoara se ridică la fel ca Făt-Frumos din poveste

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite