Mărinimie la primărie: cu sentinţa în buzunar, executorii s-au rugat de un ţigan mai bine de un an să intre în legalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţia din imagine a fost demolată la mai bine de un an de la emiterea sentinţei
Construcţia din imagine a fost demolată la mai bine de un an de la emiterea sentinţei

Primaul Gheorghe Ciuhandu a anunţat că executorii primăriei au demolat un turnuleţ al unui palat de rromi pentru care există sentinţă de demolare de aproximativ un an şi jumătate. Totodată primarul reacţionează (cum se întâmplă foarte rar) la problema caselor ţigăneşti din Timişpara. 

Deşi se plânge că, în ciuda solicitărilor pe care le face, demolările palatelor ţigăneşti sunt blocate în instanţă, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu a ţinut la sertar, timp de mai bine de un an, o sentinţă definitivă şi irevocabilă de demolare a unei construcţii ţigăneşti. Primarul susţine că în tot acest timp s-au purtat discuţii cu proprietarii pentru a se pune în practică sentinţa, dar cum nu s-a găsit sub nicio formă înţelegere, executorii primăriei au trecut la demolarea unui turnuleţ construit ilegal la imobilul de pe strada Mihai Viteazu.Un alt imobil pentru care există sentinţă definitivă şi irevocabilă este pe strada P. Vasici, fostă Prislop. Aici au fost demontate grilajele montate ilegal. 

Recensământul palatelor ilegale

După această „impresionantă desfăşurare de forţe”, primarul Gheorghe Ciuhandu le răspunde şi celor care îl acuză de complicitate prin tăcere la ţiganizarea Timişoarei. „Ceea ce mă interesează pe mine ca primar nu este etnia cetăţenilor, ci respectarea legii. Atunci când vine vorba de averi, Primăria nu are dreptul şi posibilitatea să verifice dacă acestea sunt licite sau nu. Există alte instituţii ale statului care ar trebui să se ocupe de acest aspect. Atât timp cât caracterul licit al averii se prezumă, nu avem cum să îi împiedicăm pe cei care au bani să cumpere case. Din punct de vedere urbanistic, Primăria Municipiului Timişoara poate verifica şi sancţiona doar construcţia cu nerespectarea autorizaţiei de construire sau fără autorizaţie”, a arătat primarul. 

Acesta a mai spus că  în mandatele sale de primar au fost demolate 5 „astfel de construcţii (n.r. case ţigăneşti)”.  De asemenea, primarul a mai spus că s-au întocmit procese verbale pentru încă 91 case construite ilegal, dar toate sunt blocate în instanţă. „Faptul că procesele trenează ani de zile pe rolul instanţelor judecătoreşti nu poate fi imputat Primăriei Municipiului Timişoara. Am făcut plângeri penale acolo unde era cazul – inclusiv în dosarul cu falsificarea semnăturii mele, Primăria a fost cea care a sesizat falsul şi l-a făcut public”, a mai spus Gheorghe Ciuhandu.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite