Mâncare caldă pentru bătrânii din satele de lângă Timişoara. Cum îşi ajută un antreprenor semenii aflaţi în nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii primesc meniul zilei FOTO Facebook
Sătenii primesc meniul zilei FOTO Facebook

Un antreprenor din Sânandrei, judeţul Timiş, a început în urmă cu mai bine de o lună să livreze mâncare bătrânilor şi oamenilor nevoiaşi din mai multe sate aflate la nordul Timişoarei.

Liviu Gherman este patronul unui restaurant din Sânandrei a ţinut să facă un gest umanitar pentru cei care se află în dificultate. 

Având un restaurant, Biarena, tot ce a trebuit să facă era să aducă lângă el şi alţi oameni de bine, să procure ingredientele necesare pentru prepararea mâncării şi să facă distribuţia cu voluntari. 

Pentru primele porţii a tăiat porcii din propria gospodrie, povesteşte Liviu Gherman.

„Am câţiva porci în gospodărie. Am chemat un prieten care se ocupă cu tăiatul porcilor, ne-am pus şi am făcut caltaboş, sângerete, o tocăniţă de porc. Aveam câţiva furnizori cărora le-am spus că vreau să ducem nişte mâncare la bătrânii din Sânandrei. Alţii mi-au adus nişte murături, două găleţi, un prieten de la Variaş mi-a trimis vreo 50 pâini. Am postat un anunţ pe pagina noastră de Facebook, Biarena, şi am întrebat oamenii dacă ştiu persoane care au nevoie de ajutor. Apoi am vorbit cu cineva care a lucrat ca Asistenţă socială, de la care am mai aflat nişte adrese. Aşa am început totul. Prima dată am făcut vreo 300 de porţii de mâncare, dar nu ne-a ajuns. Am mai pus lângă şi 80 de pizza”, a povestit Liviu Gherman.  

Liviu Gherman

Mâncarea este livrată de trei ori pe săptămână, miercuri, vineri şi duminică. În jur de 200 de porţi pe zi, care ajunge la oamenii din Sânandrei, Carani, Covaci, Hodoni, Dudeştii Noi.
 

“Facem asta de o lună şi o săptămână. În funcţie de ingredientele pe care le am şi pe care le primesc fac meniul zilei: o supă sau o ciorbă şi felul doi. Am întâlnit multă lume necăjită, cu probleme. Alături de mine au venit şi alţi oameni de bine, fiecare ajută cu ce poate. De la unii oameni am primit 50 de lei, alţii au dat 100, 1.000 sau 2.000 de lei. Mă sună oamenii şi mă întreabă de ce am nevoie. Cei de la Metro mă anunţă când au reduceri şi oferte de preţ la carne şi alte produse. Şoferii vin tot ca voluntari. Eu am fost nevoit să-I trimit în şomaj tehnic când am închis restaurantul. Tot ce facem, facem voluntar. Angajaţii vin şi lucrează voluntar, maşinile sunt pe curent şi nu consumă benzină”, a mai spus Liviu Gherman, care a deshis restaurantul în Sânandrei în anul 2001.

Liviu Gherman

Antreprenor a început să livreze pizza şi personalului medical al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

Liviu Gherman


 

Vă vine să credeţi sau nu, pe lângă mâncare, Liviu Gherman va livra sătenilor, săptămâna viitoare, în jur de o sută de Biblii. Banii pentru cărţile sfinte au fost strânse în cadrul unui eveniment organizat de DJ Geo Da Silva. 

Liviu Gherman
Liviu Gherman
Liviu Gherman
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite