Mai mulţi artişti şi scriitori timişoreni se pregătesc de grevă fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii, scriitorii şi toţi cei care încasează venituri prin drepturile de autor se pregătesc de proteste. Până acum, s-au semnat mai multe petiţii lansate la nivel naţional, iar protestele lor continuă pe diferite căi.

Din data de 1 septembrie, se doreşte intrarea în grevă fiscală. „Statul român vă anunţă că aveţi de trimis 25 de declaraţii fiscale pe an. Pe Internet deja au apărut apeluri la protest împotriva birocraţiei umilitoare. Dacă, spre deosebire de guvernanţi, noi am fi normali, ar trebui să le arătăm ce credem despre asta. Dacă nu, ne merităm soarta”, se arată în mesajul postat pe Facebook, semnat de artişti.

„Absurdul din România”


Şi timişorenii au luat atitudine la decizia guvernului de a mări taxa pe drepturile de autor, cât şi pentru faptul că sunt puşi să stea la cozi lunar pentru declaraţii. „E o debandadă totală. Este absolut normal ce se întâmplă în absurdul din România. Nu de aici sunt Eugen Ioneso şi dadaismul? Nu e nimic de făcut. Am semnat un protest, dar eu m-am pus cu burta pe engleză. Aici nu mai e de stat”, a declarat Doru Iosif, actor la Teatrul Naţional din Timişoara.

Scriitorul Robert Şerban a semnat deja două petiţii lansate de Cornel Ghinea şi Dan Mircea Ciparu. „E o tâmpenie ce se întâmplă. Eu vreau să plătesc, dar nu vreau să particip la această supra-birocraţie. Totul e o pierdere de timp pentru cei care şi aşa nu o duc prea bine”, a spus Robert Şerban.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite