Lupta pentru şefia USR. Dominic Fritz a anunţat că susţine un candidat „enervant de deştept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz a anunţat că îl susţine pe Dominic Fritz pentru şefia USR FOTO Dominic Fritz
Dominic Fritz a anunţat că îl susţine pe Dominic Fritz pentru şefia USR FOTO Dominic Fritz

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat tabăra în care se plasează în lupta pentru şefia USR. Primarul Timişoarei, care este şi preşedinte al USR Timiş, a anunţat că susţine un candidat „enervant de deştept”.

„Probabil nu este o surpriză pentru nimeni că îl susţin pe parlamentarul USR de Timiş Cătălin Drulă la alegerile pentru preşedinţia partidului. Nu o fac din datorie, ci din convingere. Cătălin este un om enervant de deştept, impresionant de curajos şi de o integritate de neclintit. Cel mai important însă pentru mine este că el crede, ca şi mine, în puterea noastră, a partidului USR, de a transforma România. Nu candidează, cum o fac alţii, bârfind şi denigrând partidul, ca apoi să se mire de ce scade încrederea cetăţenilor”, a transmis Fritz.

Primarul Timişoarei a mai declarat că lupta nu este între USR-işti, ci „cu un sistem al unor reţele post-securiste îmbrăcate în haine de partid”.

„Acele pseudo-partide îşi consolidează puterea din ce în ce mai mult, cu un cinism incredibil faţă de nevoile reale ale românilor. Cătălin are perseverenţa de a duce lupta dură împotriva lor şi are şi încrederea că o putem câştiga pe termen lung. Că românii o pot câştiga pe termen lung. Votez Cătălin Drulă nu pentru USR, ci pentru România”, a mai arătat preşedintele USR Timiş. 

Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10 iulie. Votul se încheie duminică, 10 Iulie, anunţă formaţiunea. Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online.

Cei şase candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al USR sunt:

1. Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu

2. Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor

3. Alexandru Kiss – şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea

4. Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin

5. Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti

6. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

Dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidaţi clasaţi. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11-15 iulie, precizează USR.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dominic Fritz a dezvăluit veniturile soţiei. Job-ul de 11.000 de dolari lunar al „primei doamne“ a Timişoarei

Dominic Fritz a dezvăluit veniturile soţiei. Job-ul de 11.000 de dolari lunar al „primei doamne“ a Timişoarei

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite