Ion încă este la modă. Numărul „Ionilor” din Timișoara a crescut la aproape 50.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sărbătoresc astăzi, Sfântul Ion. Cu această ocazie se termină șirul sărbătorilor de iarnă începute cu Crăciunul și continuate cu Anul Nou și Botezul Domnului Isus. Potrivit datelor emise de Primăria Timișoara, în municipiu sunt aproape 50.000 de persoane care își serbează astăzi onomastica, cifră mai mare decâ anul trecut. 

Datele oficiale de pe siteul Primăriei Timişoara arată că la ultimul recensământ, realizat în 2002, Timişoara a înregistrat o populaţie de 317.660 de locuitori, dintre care 270.487 români, iar restul cetăţeni de alte naţionalităţi. Din cei peste 270.000 de români din Timişoara, 45.950 au numele de Ion, sau derivate ale acestui nume. Astfel, potrivit Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, sunt peste 12.000 de bărbaţi cu numele de Ion, Ioan – aproape 18.000, iar Ionel-3.320. De asemenea, sunt şi peste 3.100 de timişoreni cu numele Ionuţ şi 105-Ionică. Pe lângă aceştia sunt aproape 2.600 de femei cu numele Ionela, aproximativ 2.400 de Ioana şi 238 Ionica. „Anul trecut au fost 44 751 de timişoreni care şi-au serbat onomastica de Sfântul Ion”, arată reprezentanţii Primăriei Timişoara. 

„Ioni” celebri din Timişoara

Printre cei care ocupă funcţii importante în Timişoara sunt şi destul de multe persoane cu numele de Ioan sau derivate ale acestuia. Secratarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, rectorul Universităţii de Vest, Ioan Talpoş, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu sau directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, sunt doar câţiva dintre „Ionii” importanţi ai Timişoarei. 


Ion Braşoveanu, procuroror  
       Ionela Bălan, procuror

Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timişoara

Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena

Ioan Talpoş, rector UVT      Ioan Cojocari, secretar Primărie

Ioan Chiş, revoluţionar din Timişoara

Ionle Olari, fost şef Fisc      Ioan Dascălu, fost şef Poliţia Timiş

Procurorul ioan brasoveanu şi Comisarul Săndel Palade
Ionela Bălan a dat clasă magistraţilor cu salarii de lux
image
Ioan Holender a inaugurat Aleea Muzicienilor din Timişoara
image
Ioan Cojocari şi Nicuşor Miuţ au obţinut cele mai mari venituri de la primărie
Ioan Chis, revolutionar de la Timişoara
image
Ioan Dascălu a participat la misiuni internaţionale în Kosovo
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite